Sztárok

Így él a ma 70 éves Danny DeVito! – 8 érdekesség, amit nem tudtál a színészről!

November 17-én ünnepli 70. születésnapját Hollywood kisnövésű nagyágyúja, aki a mozivásznakat fél évszázada hódítja színészként, rendezőként, producerként. Az Ikrek, a Hoffa, a Batman visszatér, a Szóljatok a köpcösnek, a Reneszánsz ember és az Esőcsináló sztárja még a hetedik X elértével is tud újat mutatni: éppen egy iszákos, gátlástalan férfit játszik legújabb sorozatában, a való életben pedig megdöbbentő balhéival botránkoztatja meg a közéletet.

1. Hátrányból szerzett világhírnevet

DeVitót már az iskolában kicsúfolták az alacsony termete miatt, de ő rá sem hederítve erre, kihasználta a különleges karaktere adta lehetőségeket. A maga összesen 152 cm-es magasságával évtizedeken át tartotta a legkisebb színész rekordját, és ezzel Hollywood köpcös sztárjává emelte magát.

Az első nagy sikert a Taxi c. sorozat hozta
Az első nagy sikert a Taxi című sorozat hozta

2. Papokat és apácákat figurázott ki

Katolikus iskolába járt, ahol már gyermekkorában az osztály bohóca volt. Valószínűleg ezzel próbálta oldani a feszültséget alacsony termete miatt. Osztálytársainak valóságos stand up comedyket adott elő, kényes célpontjai pedig ki mások is lehettek volna, mint az őt tanító papok és apácák.

Danny a Jóbarátok egyik epizódjában
Danny a Jóbarátok egyik epizódjában

3. Fodrászként dolgozott, nem is akárhol

Eredetileg fodrásznak készült. Egy ideig egy szépségszalonban dolgozott, majd halottasházakban készítette elő az elhunytak frizuráját a temetésekre. A színész szerint ez nagyon kényelmes munka volt számára, ugyanis bármilyen is lett a végeredmény, a “kuncsaft” már nem tudott elégedetlenkedni.

Dobjuk ki anyut a vonatból! – 1987

4. Barátai csináltak sztárt belőle

A művészeti akadémia elvégzése után egyszemélyes színházat szervezett, amellyel ugyan sikert aratott, de a nagy kiugrás akkor következett be, amikor régi iskolai szobatársa és barátja, Michael Douglas producerként felkérte őt a Száll a kakukk fészkére című film egyik szerepére. A filmben együtt játszik Jack Nicholsonnal, aki szintén gyermekkori barátja. Mozis karrierje ezzel a filmmel vette kezdetét, és azóta is töretlenül halad.

Jack Nicholson és Danny DeVito
Jack Nicholson és Danny DeVito

5. Pszichiátert hívtak hozzá a forgatáson

A Batman visszatérben DeVito különös szerepet kapott, ő alakította a Pingvint, akinek megformálásakor annyira azonosult a szereppel, hogy a stáb a híresztelések szerint pszichiátert hívott a forgatásokra, aki felügyelte a színész viselkedését, nehogy túlságosan belemélyedjen a képzeletbeli világba.

6. Részegen adott interjút

Egy alkalommal egy televízióinterjúban DeVito erősen ittas állapotban jelent meg, és bár válaszolgatott a kérdésekre, később bevallotta, hogy túl sok limoncellót hajtott fel a műsor előtt. A színész azonban ebből is előnyt tudott kovácsolni, és a botrány hullámait meglovagolva saját italmárkát hozott létre, amellyel tarolt a piacon.

7. Húst árul vegetáriánusként

A színész olasz származásából adódóan kifejezetten vonzódik az olasz ételekhez. Olyannyira, hogy saját éttermet is nyitott Miami Beach egyik legfelkapottabb részén, amely stílusosan a DeVito elnevezést viseli. A vendéglő Velence hangulatát idézi, és az itáliai konyha remekeit készíti. A főfogások mind különleges húsételek vagy húsos tészták, annak ellenére, hogy DeVito maga nem eszik belőlük, mert vegetáriánus.

Így él a ma 70 éves Danny DeVito! – 8 érdekesség, amit nem tudtál a színészről!

8. Meztelenül állt a kamerák elé

A most futó sorozatában a színész közel 70 évesen vetkőzött teljesen pucérra egy poénos jelenet kedvéért, amikor is egy kanapéból bújik elő verejtékezve, lihegve, a környezete teljes döbbenetére. A színész szerint a látvány önmagáért beszélt, és magára vessen, aki odanézett. A Felhőtlen Philadelphia című sorozat hősei züllött és bohém alakok, akik között DeVito saját bevallása szerint igencsak jól érzi magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top