Sztárok

Illemtan kezdőknek: hogyan NE emlékezz meg színészlegendáról élő adásban

Vasárnap adta át az MTV a legjobb videoklipeknek járó díjakat. A szervezők úgy gondolták, bár Robin Williams se nem énekelt, se nem forgatott saját klipet, az esemény megfelelő alkalom a emlékezésre. A gondolat szép, a megvalósítás viszont méltatlanra és kínosra sikeredett.

Nyilván nem lapul sehol egy kissé már kopottas, nagy, barna, dohos könyv, amiben leírták  egyszer, hogyan illene megemlékezni egy-egy elhunyt sztárról, de a fényűzés és gálák világában elvárható, hogy az illetékeseknek legyen erről fogalmuk. Az MTV VMA vasárnap hajnali díjátadója után pedig teljes joggal mondhatjuk: nem ártana ezt is papírra vetni. Merthogy a könnyűzenei díjátadó szervezőinek nem sikerült megugraniuk a feladatot, hogy méltó tiszteletadás mellett emlékezzenek meg a tragikusan elhunyt Robin Williamsről.

Valahol Nicki Minaj seggrázása és Beyoncé “századszor is bizonygatom, hogy nincs szó válásról” családos–összeborulós produkciója között sikerült 20 (bocsánat, 25!) másodpercben “tisztelegni” a színészlegenda emléke előtt. Megnézve a felvételt, az egésznek olyan hatása van, mintha a rendező a műsor kezdete előtt a fejéhez kapott volna: uhh! Megfeledkeztünk Robin Williamsről. Szedjetek le pár képet, és dobjatok össze egy PowerPoint slide show-t.

Merthogy az MTV VMA szervezőinek ennyire futotta. Se egy felkonf., se egy régi barát, ismerős, kolléga beszéde nem előzte meg a mindössze 6 fotóból összerakott sorozat, de ami a legfelháborítóbb, a jelenlévőknek még tapsolni se volt idejük, hisz Robin Williams emlékvideója, amilyen váratlanul jött, olyan váratlanul is ért véget a kötelező reklámszünettel. A legnagyobb hírportálok is, amik ritkán foglalkoznak könnyűzenei díjátadókkal, felháborodva közöltek ma cikkeket a vasárnap hajnali eseményekről, a Twitter pedig felrobbant: ócsárló és szidalmazó üzenetek százai árasztották el az esemény oldalát.

Értem én, hogy ez nem az Oscar-gála, de ahogy az egyik legnagyobb hírportál, az Independent is fogalmazott: kevésbé lett volna sértő, ha inkább meg sem emlékeztek volna róla.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top