Sztárok

Így még biztos nem láttad Szikora Róbertet – fotó

Szikora Róbert Marilyn Monroe bőrébe bújt.

Az X-Faktor mentora az 1987-es “Így jácctok kint” című lemezének borítóján feszít Marilyn Monroe-ként. Az említett bakelitlemezre egyébként teljesen véletlenül találtam rá otthon, miközben a dolgaimat pakolgattam – hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csalt mosolyt az arcomra az említett fotó. Bevallom, néhány másodperc kellett, míg feldolgoztam, mit is látok pontosan. Egy biztos: Szikora Róbert egy hős, ugyanis egy ilyen jellegű fotózás (sminkkel, fodrásszal, mindennel együtt) nem 1-2 óra, így – ha jól sejtem – a nap végére nagyon sajoghatott a lába a képen látható csinos kis magas sarkúban.

Természetesen rögtön megkerestem az R-GO frontemberét, aki elárulta, hogy Marilynen kívül milyen magyar és külföldi hírességeket idézett meg. “Két paródialemezt csináltam (Karinthy Frigyes: Így írtok ti ötletéből merítve), Így jácctok Ti, és Így jácctok kint címmel. Érdekesnek tűnt, ilyet akkor itthon még senki nem csinált. Az első szólóalbumomon olyan magyar előadókat figuráztam ki, mint Presser Gábor vagy Nagy Feró, a másodikon pedig külföldieket: többek között a Beatlest, Elvis Presleyt, Falcot és a már említett Marilyn Monroe-t. Ezek a persziflázsok nemcsak hanganyagként jelentek meg, videofelvétel is készült minden dalból. 1986-ban ezért a produkciómért a Magyar Televízió Nívódíjjal tüntetett ki” – idézte fel emlékeit a Nők Lapja Cafénak Szikora.

Így még biztos nem láttad Szikora Róbertet - fotó

Az ismert zenésznek – aki a nemrég megjelent, Ünnep című könyvében felidézi élete legfontosabb állomásait – sűrű napjai vannak mostanság. “Folyamatosan turnézunk országszerte, és a határon túl is, mellette pedig már javában folynak a 2014-es X-Faktor előkészületei. Amikor van egy kis szabadidőm, akkor a Szent Erzsébet musical zenéjét írom. Bevallom, amikor tavaly megkerestek az RTL Klubtól, kicsit elgondolkodtam a felkérésen, de idén már egyből igent mondtam. Tavaly még újdonság volt, de rengeteget tanultam belőle, nagyon sok tapasztalatot szereztem. Mindig szerettem fiatal tehetségek zenei útjait hosszabb-rövidebb ideig egyengeti, jelen pillanatban a volt mentoráltjaimat (a ByTheWayt és az MDC-t), és Patai Annát segítem.Robi végezetül elárulta, hogy – idő és kedv híján – idén biztosan kimarad számára a nyaralás: a pihenés helyett inkább gőzerővel a munkára koncentrál.

Ezt olvastad már? Új szereplővel bővül a TV2-n futó Édes Élet című sorozat – további részletek a Hír24 oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top