Sztárok

Otthonában holtan találták Robin Williamst

A régóta alkoholproblémákkal és depresszióval küzdő színészre kaliforniai otthonában bukkantak rá. Halálát feltehetőleg öngyilkosságból eredő fulladás okozta.

“Ma reggel elvesztettem a férjemet és a legjobb barátomat, a világ pedig az egyik legszerethetőbb művészét és legcsodálatosabb emberét” – olvasható Robin Williams feleségének, Susan Schneidernek a nyilatkozatában, amit a New York Timesban közöltek – írja a Daily Mail. Gyászában a család megértést és nyugalmat kér, valamint azt, hogy inkább Williams munkásságára, személyére, semmint halálának körülményeire fókuszáljon a nyilvánosság.

Megnézem
Összes kép (1)

A szomorú szemű bohóc augusztus 11-én feltehetőleg önkezével vetett véget életének, mindössze 63 éves korában. Az olyan nagyszerű filmek, mint a Hook kapitány, a Kétszáz éves ember, a Jó reggelt, Vietnám!, a Holt költők társasága, a Mrs.Doubtfire sztárja hosszú évek óta súlyos alkoholproblémákkal küzdött, legutóbb július elején vonult be egy elvonókúrára. Legelőször 2006-ban vállalta fel a nyilvánosság előtt függőségét, akkor elmondta, bár 20 évig tiszta volt, egy napon azon kapta magát, hogy újra iszik. Még abban az évben önként bevonult egy rehabilitációs központba, és csakis gyógyulására koncentrálva a munkát is felfüggesztette. Elszántan küzdött betegségével, mígnem elfogyott az ereje.

A komikus haláláról még Obama elnök is megemlékezett – írja a Daily Mail. “Egyszerre volt képes megnevettetni és megríkatni. Mérhetetlen tehetségét nagylelkűen és szabadon árasztotta szét azok között, akiknek szükségük volt rá. Az Obama család mély megrendüléssel gondol  Robin Williamsre és családjára, barátaira, valamint mindazokra, akik hangjában nyugalomra találtak” – olvasható Barack Obama megemlékezésében.

A sors fintora, hogy legutolsó filmjében, A legdühösebb ember Brooklynban című moziban Robin Williams egy olyan nehéz természetű férfit játszott, akinek orvosa (Mila Kunis) nem bírta tovább, és közölte vele, már csak másfél órája maradt az életéből, jól gondolja meg, hogy éli meg. Élete során egy Oscart és hat Golden Globe-díjat kapott.

Nyugodj békében! Nanu, Nanu!

 Így reagált a szomorú hírre Hollywood:

Megnézem
Összes kép (1)

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Amikor apja elvesztette munkáját, a családnak költöznie kellett. Gyors, pergő humorát is ennek a vándorló életmódnak köszönhette. Az őt szívató srácok ellen ez tűnt az egyetlen fegyvernek. A gimnázium után politológiát tanult. 1973-ban azon 20 diák közé tartozott, akik bejutottak a Juilliard Schoolba. Többször fellépett egyedülálló improvizációs humorával.

Legendás szerepek

Első szerepe olyan nagy sikert hozott neki, hogy saját sorozatot kapott, ami 1978-tól 1982-ig ment. A címe Egy úr az űrből (“Mork & Mindy”) volt. Széles vászonra először a Popeye című filmben lépett fel 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban Glenn Close oldalán. Csillaga akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a Jó reggelt, Vietnam!-ban lemezlovast alakított. Ekkor kapta meg első Oscar-jelölését is. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Holt költők társasága, az Ébredések Robert De Niro oldalán vagy a Halászkirály legendája. 1993 egyik legnépszerűbb filmjének főszerepét is ő jegyzi: a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című filmben gyermekei bizalmát próbálja meg visszaszerezni. 1997-ben a Good Will Huntingban hozta élete talán legjobb alakítását, amiért a következő évben megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart. 2009-ben bekerült filmes és szinkronos tevékenységéért a hivatalos Disney Legendák közé. 2011 márciusában a Broadwayen is debütált, azóta ott is látható volt néhány produkcióban. A filmezés mellett három zenei albumot vett fel.

Zűrös magánélet

Robin Williams első felesége Valerie Velardi volt, akit 1978. június 4-én vett el. Egy gyerekük született, Zachary Pym, 1983. április 11-én. 1989. április 30-án feleségül vette Marsha Gracest, fia egykori dadusát, aki ekkor már pár hónapos terhes volt Robin gyermekével. Összesen két gyerekük született, Zelda Rae és Cody Alan. Marsha 2008 márciusában beadta a válópert, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Robin 2011. október 23-án a kaliforniai St. Helenában vette el harmadik feleségét, Susan Schneider grafikust.

(forrás: Wikipedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top