Sztárok

Stohl Andrásnak komoly fájdalmakat okozott a nővé válás – fotó

Soha nem látott szerepben debütált Stohl András: az ismert színész transzvesztitát alakít Alföldi Róbert legújabb darabjában.

Az Őrült nők ketrece című musicalt több okból is különösen vártam: egyrészt borzasztóan kíváncsi voltam arra, hogyan állja meg a helyét színésznőként Csobot Adél, másrészt az is igencsak megmozgatta a fantáziámat, hogyan fest Stohl András tűsarkúban, talpig sminkben és parókában. Egy dolgot már az elején leszögeznék: egyikükben sem csalódtam. Stohl András tökéletesen hozta a transzvesztita élettárs karakterét, pedig biztos vagyok benne, hogy nem lehetett egyszerű számára három órán keresztül magas sarkú cipőben tipegni.

“Nem is volt, az elején minden lépés komoly fizikai fájdalmat okozott. Aztán szépen-lassan ráérez az ember, és megtanulja, hogyan is kell járni magas sarkúban. Minden tiszteletem a nőké, nehéz dolog tíz centivel a Föld felett járni. A »nővé válásomhoz« egyébként az egyik legfontosabb alkotóelem az arcfestés; az előadások kezdete előtt jó egy-másfél órát töltök a sminkben, a kezdés előtt pont annyi időm van, hogy felhúzzam a neccharisnyát és a szorítóbugyit, majd belebújjak a ruhámba” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak a Story Ötcsillag-díjas színész. Ezt követően a darab üzenete is szóba került: szerintem a rendező és ezáltal a színészek a “dobd el az álarcot, és vállald fel önmagad” életérzést próbálják meg közvetíteni, Stohl András viszont úgy véli, ennél sokkal egyszerűbb a mondanivalója az Őrült nők ketrecének.

Fotó: Csányi Mónika/Az Őrült Nők Ketrece Facebook
Fotó: Csányi Mónika/Az Őrült Nők Ketrece Facebook

“Röviden összefoglalva: szeressétek egymást, gyerekek!” A színész végezetül azt is elárulta, hogy óriási kihívás számára a transzvesztitakarakter megformálása. “Az emberekhez hasonlóan én magam is kíváncsi voltam arra, hogy egy olyan, nem túl »nőies« férfi, mint amilyen én is vagyok, hogyan birkózik meg egy ilyen jellegű feladattal. Alföldi Robival egyébként azt beszéltük meg, hogy bár transzvesztitának vagyok titulálva a darabban, nőként próbálok majd meg viselkedni a színpadon” – zárt András. Az Őrült nők ketrece – ami szerény véleményem szerint tényleg zseniális! – egyébként óriási sikernek örvend, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hónapokra előre nem lehet jegyet vásárolni az előadásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top