Sztárok

Biológiából egyes: egy fotó miatt vált közellenséggé Steven Spielberg

Újabb bizonyíték arra, hogy az emberi hülyeség határtalan.

Internetes kommentelők céltáblájává vált Steven Spielberg. A Jurassic Park rendezőjének ugyanis előkerült egy 21 évvel ezelőtt készült fotója – melyet az amerikai Jay Branscomb tett közzé – még az első dinófilm forgatásáról, 1993-ból. Az ominózus fotón Spielberg egy elterült triceratopsz előtt ül.

A felháborodást kiváltó kép
A felháborodást kiváltó kép

Több állatvédő aktivista a világhálót bejárt kép miatt egyből hobbivadásznak titulálta a rendezőt, mint aki jókedvűen pózol a lelőtt állat előtt, és durván nekitámadtak: “Steven Spielberg, óriásit csalódtam benned. Többé egy filmedet sem nézem meg! Állatgyilkos!” – ilyen és ehhez hasonló kommentekkel reagáltak a képre, miközben az időzavar sehogy sem tűnt fel nekik. Mégis hogyan lőhetne le Spielberg egy már rég kihalt dinót?!

Amúgy a Jurassic Park 1. részében feltűnt triceratopszot – ami mellett Spielberg is pózol – a filmben sem lőtték le, valójában egy betegség kínozza, ezért fekszik elterülve, lógó nyelvvel. Akik látták a filmet, biztos emlékeznek rá: ő az, akinek megpróbál segíteni dr. Ellie Sattler (Laura Dern), kiszállva a dinóparkos túrán a kötöttpályás járműből.

Részlet a Jurassic Park 1. filmből - No, lám, hát nem ugyanaz a dinó?!
Részlet a Jurassic Park 1. filmből – No, lám! Hát nem ugyanaz a dinó?!

Talán nem ártana a hőzöngőknek átismételni a törianyagot, vagy újra megnézni a filmet, vagy csupán használni a szürkeállományukat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top