Sztárok

10 filmzene, amit imádunk

Nem a hajó orránál ácsingózó DiCaprio lesz most a főszereplő, de a Harry Potter zenékről sem ejtünk szót! Szubjektív listánk következik. És nektek melyik a kedvenc filmzenétek?

Walter Mitty csodálatos élete
Új, aktuális kedvencünk Jose Gonzalez Step out című szerzeménye. A dal üzenete nagyjából annyi, hogy merjünk lépni, arra amerre a szívünk húz. Walter Mitty, alias Ben Stiller ezt megtette, nem is akárhogy.

Amelie csodálatos élete
Annyira francia, annyira csordultig van érzelemmel, mégsem giccses.

Forrest Gump
Az a legjobb a Forrest Gump zenéjében, hogy amint meghallod, egyszerre akarsz sírni és mosolyogni, és persze azonnal megnézni a filmet.

Büszkeség és balítélet (2005)
Egészen komolyan kérünk mindenkit, hogyha Jane Austin klasszikusát akarja megnézni, akkor a BBC 1995-ös sorozatát válassza. Viszont, ha már a film zenéjéről van szó, akkor a 10 évvel későbbi mozifilmnél maradunk.

Jégvarázs
Énekelte egy tehetséges nyolcéves kislány, tengerészek és fanatikus apukák is. Mi mégis Idina Menzel előadásában szeretjük a legjobban a Jégvarázs egyik betétdalát. A Let it Go nem véletlenül kapott Oscart 2014-ben, nem mellesleg van 211 millió nézőjük a Youtube-on is.

Bohém élet
Talán itthon is inkább az eredeti címén ismerik a musicalt (Rent). Néhány hónapja a magyar HBO naponta leadta, pedig egy 9 éves filmről van szó. Ebben is felfedezhetitek Idina Menzelt.

Chicago
Maradjunk a musicaleknél. Mégis kinek nem kezd el járni a lába, amint meghallja a Cell Block Tangót?

Tökéletes hang
Az a legjobb, hogy Anna Kendrick előadásában az is ismeri a “Cups” dalt, aki egyébként nem látta a filmet. Tény, hogy Kendricket a Egek urában szeretjük a legjobban – na nem is az Alkonyatban -, de azt is imádjuk, amikor énekel.

Istenek fegyverzete
Oké, tudjuk, hogy ma már gagyinak számít egy ilyen sláger, de kolléganőnknek akkor is nagyon emlékezetes. “10-12 évesen imádtam Jackie Chan filmjeit, különösen az Istenek fegyverzete 1-2-t, erre a filmslágerre pedig még ma is nosztalgiával gondolok vissza: szegény VHS-kazettát állandóan oda-vissza tekergettem, hogy hallgathassam ezt a dalt, sőt addig bűvészkedtem a csatlakozó dugókkal, amíg magnókazettára is sikerült átmásolnom a videolejátszóról. Utána pedig már kazettáról üvöltettem az osztálykirándulásokon a walkmanon. Amúgy futózenének néha még most is beválogatom. Persze most már mp3-ról szól.”

A keresztapa
Valahogy biztosak voltunk benne, hogyha ez kimarad, sokan írtak volna levelet. Szeretjük A keresztapát, csak ne használjátok csengőhangnak, felejtsétek el a nokia 3310-el együtt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top