Sztárok

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

Már húszévesen beindult a zenei karrierje, és Kylie Minogue azóta is sikeres. Az énekesnő május 28-án a 46. születésnapját ünnepli, és ma is ugyanolyan vidám és kacér, mint a karrierje kezdetén. Íme 26 érdekesség az ősszel Budapesten koncertező énekesnőről.

1.  Amikor Kylie az első találkozóra érkezett a zenei producertrióhoz, a Stock, Aitken and Watermanhez, a szövegírók elfelejtették, hogy jön, így nem is készültek neki semmivel. Végül 40 perc alatt írták meg az I Should Be So Lucky című számot, amíg Kylie a recepción várakozott. Később ugyanennyi idő alatt vették fel vele a dalt.

2. Kylie 1990-es klasszikusa, a Better The Devil You Know minden szombat éjjel fél egykor felcsendül a londoni G-A-Y klubban. Az énekesnőt a melegek egyik kedvenceként tartják számon.
“Nem azért lettem népszerű a melegek és leszbikusok köreiben, mert valami különleges dolgot tettem. Csak azért szeretnek, mert magamat adom, és ahogy ők, úgy én sem szeretem, ha beskatulyáznak. A turnékon mindenfélét ötvözök, függetlenül attól, hogy honnan jött az ihlet, lehet az egy transzvesztita ruhája, de egy nagymama bölcsessége is” – nyilatkozta.

3.  Az INXS frontembere, Michael Hutchence a nagy sikerű Suicide Blonde dalát Kylie-ról írta, akivel akkoriban együtt voltak. A Szerelem menekültjei című film miatt ugyanis az énekesnőnek platinaszőkére kellett festenie a haját, és amikor ezt megmondta, Hutchence fejében megszületett a dal ötlete. (A suicide blonde az angol szlengben azokat a nőket takarja, akik nem szőkék, csak szőkére festik a hajukat otthon a fürdőszobában, ahogy sikerül – a szerk.)

4. A középső nevét nem használja az énekesnő, mert az Ann “nem showbiznisz-kompatibilis”. Ellenben szerinte a Kylie azért is jó név ebben a szakmában, mivel eredeti jelentése az ausztrál őslakosok nyelvén annyit tesz, hogy bumeráng. “Ebben a szakmában jó, ha az ember mindig visszatér” – magyarázta egyszer.  

5. A Loco-motion Kylie harmadik slágere volt az Egyesült Királyságban (az I Should Be So Lucky és a Got To Be Certain után), de a szülőhazájában, Ausztráliában ezzel a dallal debütált, összesen hét héten át vezette a slágerlistát, és a legjobban eladott kislemez volt a 80-as években. 

6. Nick Cave eredetileg csak a Where The Wild Roses Grow című dalt akarta elénekelni, de a zenész javaslatára Kylie első slágerét átírták vers formára, és 1995-ben a Royal Albert Hallban azt is előadták. Ezt az énekesnő később élete egyik “legkatartikusabb élményének” írta le.

7. Amikor Madonna az amerikai futball legrangosabb eseményén, a Super Bowl döntőjén színpadra lépett, több Kylie-rajongó rögtön teleszórta a netet Minogue Aphrodite Les Folies turnéjának képeivel, hogy felhívják a figyelmet arra: Madonna Kylie-t koppintotta. Azért tegyük hozzá, hogy Madonna 1994-es Gautier-show-ja éppen annyira hasonlított Kylie 2011-es Aphrodite-turnéjára, mint Madonna futballdöntős fellépése Kylie előadásához.

8. Etta James bluesa, a Sunday Kind of Love Minogue egyik legkedvesebb száma.

9. Az I Should Be So Lucky című dal egy színdarabot ihletett, amit Kylie szülővárosában, Melbourne-ben mutattak be a 2001-es Gay “Midsumma” Festival keretében. Mostanában pedig azt beszélik, hogy Kylie egy nagyszabású West End-musicalen dolgozik.

10.
Kylie mellrákja óta az orvosok szerint 40 százalékkal megnőtt azoknak a mammográfiai vizsgálatoknak a száma, amelyeket a nők kérnek az orvosuktól. Ezt a hihetetlen ugrást “Kylie-effektusnak” nevezték el.

11.  Kylie alakította a Zöld tündért Baz Luhrmann Moulin Rouge című musicalfilmjében, de az abszintmanó eredetileg egy hosszú hajú, izmos férfi, Ozzy Osbourne hangjával. Mindenesetre senki sem bánta, hogy Minogue lejtett tündértáncot és nem Ozzy.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

12.  Kylie Minogue egy Vivienne Westwood-butikban találkozott a mostani stylistjával, William Bakerrel, aki akkor eladóként dolgozott a híres divattervező londoni boltjában a Conduit Streeten. Állandóan az ötleteivel bombázta Kylie-t, akinek megtetszett a lelkesedése.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

13. Az 1988-as Especially for You című duettje Jason Donovannel a második legkedveltebb karácsonyi dal Cliff Richard’s Mistletoe and Wine című száma után. 2001-ben Kylie egy fellépés alkalmával előadta a duettet a Muppet Show Brekijével is.

14. A 2000-es visszatérésének nagy durranása a Spinning Around, amelyet eredetileg Paula Abdul készített a saját visszatérő dalának, hogy újra beindítsa a popkarrierjét.  

15. A Madame Tussauds viaszmúzeumának négy különböző Kylie Minogue-hasonmása van. Csak az angol királynőnek van ennél több.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

16. Számtalan interjú készült már Kylie-val, és sok riporter megjegyezte már, hogy imádja a humorát, és hogy árad belőle valami megmagyarázhatatlan vonzerő. Legutóbb pedig kimondottan kacérkodott Richard Wilkinsszel, akit állítása szerint elbűvölt az énekesnő.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

17.  Kylie a legidősebb testvér, húga, Dannii Minogue maga is énekesnő, öccse, Brendan pedig tévénél dolgozik, kameraman. Bár korábban sokszor lehetett arról hallani, hogy Kylie és Dannii rivalizáltak egymással, szerintük ez egy félreértés. “Mindig azt gondoltam, hogy Dannii lesz a nagyobb durranás, és ez így is volt a karrierünk elején. Mielőtt a Szomszédokban szerepeltem (ausztrál sorozat a 80-as években – a szerk.), mindenki csak Dannii tesójaként emlegetett, mert őt akkor már ismerték. A mai napig azt gondolom, hogy ő a nagyobb tehetség a családban” – nyilatkozta Kylie. Dannii pedig azt mondta, hogy ő soha nem érezte a rivalizálást, mivel “szerető és támogató családban nőttek fel”, ahol örülnek egymás sikereinek.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

18.  Kislányként órákat töltött azzal, hogy a legjobb ruhácskájában ABBA-slágereket énekeljen, a seprű nyelét használva mikrofonnak. Évtizedekkel később, a 2000-es sydney-i olimpián milliók előtt énekelhette el a Dancing Queen című ABBA-dalt. A stylist.co.uk oldalnak adott interjúban ezt mondta róla: “Amire a legjobban emlékszem az előadásomból, az a félelem. Félelem, izgatottság és büszkeség. A stadionban lenni, a központban, miközben az adást több millió ember látja, ez egy megtiszteltetés.”

19.  Kylie édesanyja, Carol Jones egy kis dél-walesi városkában született, a szülei Maesteg helyi postahivatalát vezették. Kylie 12 éves korában emigráltak Ausztráliába. Carol tinédzserkori képeit elnézve, nem kérdés, hogy kire ütött Kylie.

Kylie szüleivel Carollal és Ronnal
Kylie a szüleivel, Carollal és Ronnal

20.  Kylie-nak nemcsak a filmben, de a való életben is a szerelme volt Charlie Schlatter, akivel a Szerelem menekültjei című filmben játszott. A férfi a karrierjét választotta Kylie helyett, egyik legemlékezetesebb alakítását azonban egy sorozat színészeként érte el, a Halálbiztos diagnózisban.  

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

21.  Kylie Minogue szerint egy nőnek az ösztöneire kell hallgatnia, ha a testéről van szó, így maradhat egészséges. Saját példáját hozta fel az Ellen DeGeneres show-ban, és felidézte, hogy annak idején az orvosa teljesen egészségesnek nyilvánította, hetekkel azelőtt, hogy ő újabb vizsgálatot kért és mellrákot diagnosztizáltak nála. Mindez 2005-ben történt, végül időben megműtötték, kemoterápiás kezelést kapott, és az elmúlt évek kontrolljai szerint mára teljesen gyógyult.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

22. Nem mondhatjuk szerencsésnek a szerelmi életét. Utoljára tavaly törték össze a szívét, akkor ötéves kapcsolata ért véget Andrés Velencosóval, akivel pedig spanyolországi esküvőt terveztek. Olivier Martinezzel szintén öt év után ért véget a kapcsolata 2007-ben. Állítólag csak a mellrákja miatt maradt mellette a férfi, mesélte később az énekesnő, és elmondta, hogy hálás az exe támogatásáért.

Kylie szerelmi élete meglehetősen változatos képet mutat. Michael Hutchence, az INXS néhai énekese két évig volt a partnere, de a drogok miatt mindvégig ingatag lábon állt a kapcsolatuk. Lenny Kravitz és Albert monacói herceg inkább csak futó románcnak bizonyultak, ahogy Jean-Claude Van Damme sem számíthatott többre. Nick Cave-vel a Wild Roses Grow című dal hozta össze, de a kapcsolatukat soha nem ismerték el. “Korábban modellekkel, színészekkel, zenészekkel találkozgattam, és bár élveztem a társaságukat, jó volt függetlennek lenni. Aztán az elmúlt évtizedben már a biztonságot értékeltem, és most sem akarok belerohanni egy új kapcsolatba. Andrés óta próbáltak összehozni másokkal, de nem sietek. Bár megrémít a korom” – mondta.

Megnézem
Összes kép (1)

23. Egy ausztrál esetében átlagosnak mondható, ha a felmenői közt bűnözőket, fegyenceket tartanak számon, de Kylie családjában már a brit ősök között is akad elítélt bűnöző. 1816-ban például azért akasztották fel az egyik anyai ági felmenőjét, mert betört egy házba a fiával, hogy ennivalót szerezzenek maguknak. A fiút Ausztráliába küldték a fegyenctelepre. Ük-ük-üknagyapja pedig azért került börtönbe, mert egy 14 éves lánnyal “illetlenül” viselkedett. Morgan Riddinford végül tisztességes életet élt Angliában, Millie nevű unokája pedig már Kylie Minogue anyai nagyanyja, aki 1955-ben vándorolt ki Ausztráliába. Az énekesnő máig rendszeresen látogatja Angliában élő rokonait.

24. 2008-ban Kylie nemcsak a Brit Birodalom Rendjének tiszti kitüntetését (OBE) kapta meg a zenei életben tett szolgálataiért, de a francia kulturális elismerést, az Ordre des Arts et des Lettres-t is neki adták. Ugyanebben az évben pedig még a külföldön elismert ELLE stílusdíján túl az Év Nője díjat is neki ítélték.  

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

25. Tavaly pedig megkapta a Doctor of Health Science diplomát az Anlia Ruskin Universitytől, mert szerintük kiemelkedő munkát végez az emlőrák elleni harcban. “A legjobb tanács, amit annak idején kaptam, hogy tanuljak meg önzőnek lenni. A másik, amit javasolok mindenkinek ebben a helyzetben, hogy tanuljon meg segítséget kérni, társaságot, hogy megoszthassa valakivel a legmélyebb időszakokat. Akkor is vannak hullámvölgyek, de kisebbek, és könnyebb belőlük kijönni. Ez segít pozitívnak maradni” – mondta a BBC-nek adott interjúban.

26. A brit zenei tehetségkutató műsorban a nálunk is ismert Voice zsűritagjának kérték fel az énekesnőt, aki állítólag a Black Eyed Peas-tag Will.i.am miatt mondott igent. Tavaly novembertől forgattak, és Kylie-t a műsor megmentőjének tartották, aki új színt vitt a produkcióba. A nézők imádják az énekesnő őszinte megnyilvánulásait, a rajongói oldalakra jó néhány gif került fel erről.

Ma 46 éves Kylie Minogue, aki 26 éve van a pályán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top