Sztárok

A párductestű agresszor – Naomi Campbell 44 éves

Gyönyörű, tehetséges, szexi, de kibírhatatlan. Egy igazi vadmacska, akit számtalan híres szerető próbált megszelídíteni, ám senkinek sem sikerült. Szinte mindegy, ki kerül az útjába, ha felidegesítik, arra agresszióval válaszol. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a világ egyik legkeresettebb és leghíresebb modelljévé vált. A párductestű Naomi Campbell már 44 éves, vele kapcsolatban pedig mi másról is emlékezhetnénk meg, mint legbrutálisabb megnyilvánulásairól.

1998: az első pofon

Mobiltelefonnal támadt rá akkori asszisztensére, Georgina Galanisra, akit végül a mozgó autóból is kilökött. Bár Naomi beismerte bűnösségét, végül mégis megúszta a felelősségre vonást: az exasszisztens vastag borítékkal a zsebében hagyta el munkaadóját, míg a modell megúszta annyival, hogy állandó jelleggel dühkezelési terápiára kellett járnia.

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves
 

2005: Háborúban és barátságban mindent szabad

Yvonne Scio színésznő és Naomi többéves barátságának is egy pofon vetett véget. Scio ugyanis azt állította, hogy egykori kebelbarátja azért pofozta fel őt nyilvánosan, mert ugyanolyan ruhában jelentek meg egy rendezvényen. Scio az eset után kórházba került, mert felrepedt az ajka és néhány horzsolást is szerzett. A nő természetesen perelt, Naomi viszont tagadott: szerinte nem a hasonló ruha választása, hanem Scio nem múló hisztije dühítette fel ennyire. Igaza van, sokkal nyomósabb érv…
 
A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

 

2005: Tomboló ököl 2.0

Vagy túl korán hagyta abba a terápiát, vagy ekkorra már elfelejtette, mit is mantrázott a foglalkozásokon: asszisztenst nem ütünk! 2005-ben ugyanis ismét akkori asszisztensén, Amanda Brackon csattant, ha nem is az ostor, de Naomi tenyere mindenképp. Felpofozta és BlackBerryjével ütötte a nőt, aki feljelentette verekedős főnökét.

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

 

2006: A mobil az új bokszkesztyű

Szinte még sajgott a tenyere az előző pofontól, amikor ismét telefonos támadást indított: Swarovski-kristályokkal kirakott, csúcskategóriás telefonjával úgy szétverte öltöztetőnőjét, hogy több öltéssel kellett összevarrni a pórul járt nő fejét. Természetesen ő is feljelentést tett: Campbellt közmunkára és újabb indulatkezelő terápiára ítélték. Őszintén megvallva, nem a legjobb reklámarca a telefongyártó cégeknek.

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

 

2008: Leköpött rendőrök

Amikor már kezdte mindenki azt hinni, hogy végre odafigyelt a terápiás kezeléseken, jött egy újabb támadás, ám ekkor már a korábban túllépett határt is áthágta: hivatalos személy elleni erőszakot követett el. A British Airways egyik járatán utazott Los Angelesbe, ám lemaradt poggyásza miatt annyira felhergelte magát, hogy először a pilótát és az utaskísérőt, később pedig a kiérkező rendőröket is megtámadta. Az egyiket leköpte, míg a másikba belerúgott. A zsaruk a helyszínen őrizetbe vették a csúcsragadozót, és egy szépen csillogó fém karkötővel a karján elvezették. 200 óra közmunkára és pénzbírságra ítélték.

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

 

2010: Véres gyémánt

Naomi Campbellt tanúként hallgatták ki, miután négy évvel korábban egy hatalmas, csillogó, rózsaszín gyémánttal jelent meg egy partin. Az ügyből világraszóló politikai botrány lett, mivel a gyémántot állítólag a háborús bűnökkel megvádolt volt libériai elnöktől, Charles Taylortól kapta. A drágakő pedig nem máshonnan, mint Sierra Leonéból, a hírhedt “véres gyémántok” földjéről származott. Az ügyet Mia Farrow robbantotta ki (a színésznő az UNICEF jószolgálati nagyköveteként többször járt Afrikában jótékonysági és segélyezési akciók keretében – a szerk.), aki azt állította, Naomi tudta, mit kapott az elnöktől, ám a modell végig tagadott. Még akkor is, amikor a hágai bíróság előtt kellett felelnie. “Ezelőtt soha nem hallottam Charles Taylorról, ahogy Libériáról sem hallottam korábban. Sőt a véres gyémánt kifejezést sem hallottam soha!” – vallotta eskü alatt Campbell, akihez Nelson Mandela fogadása után kopogtatott be két ember, hogy átadjanak neki egy csomagot ajándékul, benne a gyémántokkal. Két hónappal a bírósági meghallgatás után az ABC egyik műsorában vendégeskedett, ahol ismét dührohamot kapott: amikor a gyémántokról kérdezte a riporter, Naomi kiborult, kisétált a stúdióból, de előtte még beleütött egyet a kamerába.

Az ominózus eset a videó első percénél kezdődik.

2013: Cicaharc

2013-ban indította útjára az Amerika következő topmodelljének rivális műsorát, a The Face című modell-tehetségkutatót. Naomi másik két topmodellt választott maga mellé, aki mentorálja, felkészíti a lányokat. Ám még ez sem volt garancia a békére: Campbell igazi dívaként nem tűrt ellentmondást saját műsorában, így amikor Coco Rocha modell nem értett vele egyet, szépen porig alázta versenyzői és a nagy nyilvánosság előtt.

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

A párduc testű agresszor - Naomi Campbell 44 éves

 

 

 

 

 

 

 

2014: “Te ribanc!”

Ám nem Coco volt az egyetlen, aki megkapta a magáét, mert ellenszegült a kifutók nagyasszonyának. A műsor ausztrál verziójában Nicole Trunfiót osztotta ki Naomi, amiért azt merészelte mondani annak a jelentkezőnek, akit ő is kiszemelt csapatába, hogy nem sajnálná tőle az időt a felkészülésre.

Naomi Campbell:Hogy mondhatsz ilyet? Ez annyira gonosz! Négy lány közt kell megosztanod majd az idődet, nem szánhatsz több időt az egyikre, vagy másikra!”

Nicole Trunfio: “Nem azt mondtam, hogy a többiek rovására szánnék rá több időt!”

N. C.: “Akkor mégis hogy értetted? Most nem szórakozom veled, ez most komoly. Úgy kérdezem, mint Naomi. Szívd vissza! Most! Kérj bocsánatot!”

N. T.: “Én csak azt mondom, hogy annyi időt szánok majd rád, amennyit csak tudok.”

N. C.:Gonosz vagy! Te ribanc!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top