Sztárok

Rékasi Károly tart az idő múlásától

Rékasi Károly nemsokára kiszabadul a dolgos hétköznapok fogságából, és Angliába utazik.

Till Attila, Buzánszky Jenő és sok más ismert ember mellett Rékasi Károllyal is találkoztunk azon a minap megrendezett sajtórendezvényen, ahol a kerékpározást népszerűsítették a sztárok. A népszerű színész lapunknak többek között arról is mesélt, hogy tizenkét évvel ezelőtt milyen megfontolásból ült kerékpárra.

Rékasi különleges hagyományt teremtett magának

Az első alkalom, hogy körbetekertem a Balatont, a negyvenedik születésnapomon volt. Nagyon nem szerettem, hogy negyvenéves lettem, mert nekem a születésnap az utóbbi időben azt jelenti, hogy egy évvel mindig kevesebb van hátra, és csak erre tudok gondolni. Nem az érdekel, hogy mennyi múlt el, hanem hogy tagadhatatlanul kevesebb van hátra abból a nyolcvankilencből, amit én összeraktam magamnak fejben” – mondta a Nők Lapja Cafénak a Barátok Közt Bartha Zsoltja.

A színművész a 40. születésnapja előtt egy nappal betért egy kerékpárkölcsönzőbe, majd az utcán kipróbálta, hogyan is működik a bicikli alatta, 25-én pedig végül nekivágott a Balatonnak. “Ez a »flúgom«, vagyis hogy minden évben körbetekerem a magyar tengert, azóta megmaradt. Minden évben annál a kilométerkőnél állok meg először, ahány éves vagyok éppen, utána pedig kétóránként tartok egy tízperces pihenőt, amikor is táplálkozom, és visszapótolom az energiát” – mesélte, majd azt is hozzátette: főként azért szereti ezt a sportot, mert az ember közben magára maradhat a gondolataival.

Próbálkozott, de nem sikerült rászoknia a cigarettára

Rékasi Károly emellett azt is megosztotta velünk, hogy alapjában véve egészségesen étkezik, és nincs semmiféle káros szenvedélye – pedig, anno igyekezett, hogy legyen. “A középiskolában rá akartam szokni a dohányzásra, de nem sikerült. Az történt, hogy a suliban nagyon akartam tartozni egy bandához, akik egyébként dohányoztak, és azt gondoltam, hogy az út úgy visz közéjük, ha én is rászokom a cigarettára” – mondta a színész, aki végül azért nem lett dohános, mert nemes egyszerűséggel rosszul lett a cigarettától. Rékasival az is megesett már, hogy egy színházi előadás kedvéért kénytelen volt rágyújtani. “Olyannyira nem bírom a cigarettafüstöt, hogy amikor ezt az ominózus darabot adtuk elő, volt példa arra, hogy rosszul lettem, ki kellett vinni a színpadról.

Rékasi Károlynak a nyári szünet főként nem a pihenés jegyében telik majd, ugyanis számos olyan színházi elfoglaltsága van, aminek örömmel tesz eleget. Azonban, előtte még, ha csak néhány napra is, de kiszabadul a dolgos hétköznapok fogságából, és Nagy-Britannia felé veszi az irányt. “Ahogy vége lesz a fiam tanévének az iskolában, fogjuk magunkat, repülőre szállunk, és elutazunk Londonba. Zsebinek most ez volt a nagy vágya, szépen összeállította az útitervet, hogy mire kíváncsi. Ez amolyan abszolút apa-fia kirándulás lesz, mindketten nagyon várjuk” – zárta a Barátok közt című sorozat oszlopos tagja, akinek életében egyelőre ez az egy dolog fix – már, ami a nyaralást illeti. “Mi egyik napról a másikra tudunk rögtönözni, nem féltem magunkat!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top