Sztárok

2 sofőrrel és 3 testőrrel vásárolt babaruhát Katalin hercegné – galéria

Húsz percet töltött egy ruházati boltban a cambridge-i hercegné, és sorban állt a pénztárnál éppúgy, mint bárki más. Igaz, őt három testőr és két sofőr kísérte.
II. Erzsébet életében egyszer vásárolt személyesen. Pár éve Ausztráliából tartott hazafelé, és a szingapúri repülőtéren átszállásra várva bement a duty free shopba.

Katalin olykor “megszegi a hagyományokat” , és beugrik egy-egy boltba. Hétfőn a Kensington-palotától mindössze 500 méterre lévő ruhaüzletbe látogatott el. Egy Range Rover szállította a hercegnét, melyben a sofőrön kívül első számú személyi testőre foglalt helyet. A mögöttük haladó kísérő autóban további egy sofőr és két testőr utazott.

A királyi család tagjai bárhova is mennek, mindig legalább két, de inkább több autót használnak, egyrészt a testőröknek, titkároknak, udvarhölgyeknek, másrészt ha a kocsijukkal bármi műszaki baj történjen, legyen mibe átülni. Az autók a bolt előtt álltak meg, a hercegné és a három testőr pedig bement a boltba. A DailyMail beszámolója szerint Katalin elsősorban nyolc hónapos kisfiának vásárolt, vett többek között egy zöld kockás bodyt, egy farmer rövidnadrágot, szürke és sötétkék csíkos nadrágot, felsőket, ingeket. Aztán a bolt női részlegébe ment, ahol magának is választott két nadrágot, majd beállt a pénztárnál a sorba, hogy kifizesse az összesen 126,44 fontos cehet (mintegy 50 ezer forint).

Mindössze húsz percet töltött a boltban, de az üzlet előtt kisebb tömeg gyűlt össze, hogy láthassa őt, és hogy-hogy nem a boltot sem hagyta el ez idő alatt egy vevő sem, élvezték, hogy láthatják a hercegnét. Az egyik testőr ezért a bolt hátsó ajtajához rendelte a kocsikat, melyek álló motorral várták a hercegnét, akit mégis sikerült valakinek lefényképeznie, amint beszáll a Roverbe.
A bolt személyzete amúgy azt közölte, hogy Katalin nem először vásárolt náluk, és mindig igen kedvesen viselkedett.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 Vannak üzletek, cégek, amelyek használhatják az Őfelsége, a Királynő udvari szállítója becses címet és ezt a termékeik csomagolásán is feltüntethetik. Ilyen termékeket, például teákat, idehaza mi is vásárolhatunk, de vehetünk sört is a dán királynő udvari szállítójától.

Katalin hercegné is egyre kevesebb alkalommal vásárol személyesen üzletekben, a királyi család többi nőtagja pedig soha! A királynő és a hercegnők az internetről vagy katalógusból választják ki a darabokat, kabáttól a fehérneműig, sáltól a hálóingig, de előfordul, hogy a boltok, divatházak elvisznek hozzájuk egy-egy kollekciót, hogy könnyebb legyen a választás.  Aztán a szabók a műhelyükben róluk készült fából faragott bábukra öltik fel a félkész ruhákat, varrják, díszítik, és elküldik a palotákba. Ennek a folyamatnak védelmi, biztonsági oka van. Ha valakinek Katmandutól Francia Polinéziáig minden újságban ott van a fotója, mint II. Erzsébetnek és Katalinnak, akkor nem biztonságos tömegben, zárt helyen vásárolgatnia. És lássuk be, elég kényelmetlen lehet úgy nézelődni, bemenni a próbafülkébe, hogy az egész bolt őket bámulja, fényképezi, és soha nem lehet tudni, mikor pattan eléjük egy őrült rajongó…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top