nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Brutálisan lefogyott Schumacher

Brutálisan lefogyott Schumacher

Január végén kezdték el az expilóta fokozatos felébresztését.
NLCafé
f Ajánlom

Michael Schumacher már csak 55 kiló, miután betegágyán 20 kilót fogyott – írja a La Gazzetta dello Sport.

A december 29-én síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta családja továbbra is bízik Schumacher felépülésében.

Sabine Kehm, a német versenyző menedzsere közleményében arról számolt be: vannak apró jelek, amelyek reménykeltőek, és bizakodásra adnak okot, hogy sikerül felébreszteni a mesterséges kómából. Kehm ismét köszönetet mondott azoknak, akik támogatják Schumachert, s továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét. “Megpróbáljuk minden energiánkat Michaelnek adni. Mindannyian hiszünk abban, hogy ez segít Michaelnek, és meg fogja nyerni ezt a harcot” – állt a közleményében. 

Pár napja a londoni The Telegraph ugyanakkor arról cikkezett, hogy “reménytelen az állapota”, és csak a csoda segíthet a 45 éves Schumacheren.

A 45 éves expilótát – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Forma-1-től – a franciaországi Méribelben történt baleset után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, kétszer megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Michael Schumacherről készült képgalériánkat itt megnézheted:

14 Fotó megtekintése

Michael Schumacher

1991-ben debütált a Forma–1-ben. Abban az évben öt versenyen vett részt a Benetton–Ford színeiben. Csapattársa, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet öt közös időmérő edzésükből csupán egyszer tudta megverni az újoncot. Ez a fotó már 1995-ben készült, akkor nyerte Schumacher a második világbajnoki címét.
Még több +
1996-ban szerződött le a Ferrarihoz. Flavio Briattore így beszélt erről: „Az emberek könnyen elfelejtik, hogy a Ferrari mennyit köszönhet Michaelnek. Felépített maga köré egy csapatot. Motiválta az embereket. Egy nagy egésszé fűzte össze a különálló részeket.” A képen Schumacher és a Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt.
Még több +
Összesen hét világbajnoki címet szerzett, ebből ötöt a Ferrarival. „Sokszor megtanultam már, hogy a múltat felhánytorgatják. Szerintem azonban mindenkinek a múltjában vannak fekete foltok. Én tizenöt vagy tizenhat éve vagyok az F–1-ben, és azt hiszem, kijelenthetem, az enyémben nincs túl sok, azzal pedig együtt tudok élni, hogy ezt sokan előszeretettel vitatják.”
Még több +
Ralf Schumacher mindössze hároméves volt, amikor gokartozni kezdett, hogy ezzel hat és fél évvel idősebb bátyja, Michael nyomdokaiba lépjen.
Még több +
Később az „öcsike” is indult a Forma–1-ben, és már a harmadik futamán a dobogón végzett.
Még több +
Corinna Betsch és Schumacher 1991-ben ismerkedett meg, négy évvel később mondták ki az igent egy németországi templomban. Két gyermekük született: Gina-Maria 17 éves, öccse, Mick márciusban lesz 15.
Még több +
Többször bebizonyította, hogy sokoldalú ember. Nemcsak a Forma–1-es pályán tud az élre törni, hanem akkor is helytáll, ha a focipályán kell kapura rúgni.
Még több +
Nem szeretik a nagy felhajtást vagy a fotósokat a család körül, de 2007-ben is követték őket a lesifotósok a nyaralásukra.
Még több +
2008-ban Schumacher színészként is debütált az „Asterix az olimpián” című moziban. Igaz, nem távolodott el nagyon korábbi szakmájától, hiszen a filmben ókori kocsihajtót játszott.
Még több +
2002-től az UNESCO különleges nagykövete. 2009-ben Costa Ricára látogatott, hogy a földrengés sújtotta települések lakóin segítsen.
Még több +
2009-ben álnév alatt, Thomas Hummerként indult az Oldtimer Alpine versenyen.
Még több +
Idén szeptemberben barátaival – köztük Michael Melandri motorkerékpár-versenyzővel – Görögországba utazott nyaralni.
Még több +
2012-ben a hétszeres világbajnok megerősítette, hogy végleg visszavonul az aktív versenyzéstől.
Még több +
Pénteken Michael Schumacher rajongói csendes virrasztást tartanak a kórház előtt. „Köszönetet szeretnénk mondani az egész világon mindazoknak, akik a baleset után megajándékoztak bennünket rokonszenvükkel és Michael felépülésével kapcsolatos jókívánságaikkal” – olvasható a pilóta családjának közleményében.
Még több +
Megosztás Facebookon