Sztárok

5 érdekes tény a 15 éves Kegyetlen játékok című filmről

Mit keresett Bill Clinton a filmben? Milyen rendszámú autó ütötte el Reese Witherspoont? És egyáltalán: mi történt az elmúlt tizenöt évben a szereplőkkel? Most kiderül!

A mai napon ünnepli tizenötödik születésnapját a Kegyetlen játékok című film. Aki esetleg nem ismerné a sztorit, annak dióhéjban annyit, hogy egy milliomos szépfiú és a mostohatestvére azon versenyeznek, hogy ki tud több szívet összetörni. Aztán Sebastian megismeri a naiva Annette-et, s lőn szerelem, intrika, ármány és minden, ami kell, a happy end azonban elmarad, mert a fiú (egy baleset következtében) életét veszti. Az egyébként rendkívül sikeres és népszerű film főszereplőit Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar és Reese Witherspoon alakítják – közülük egyértelműen Dr. Szöszi vitte a legtöbbre az elmúlt években. A szépfiút játszó Ryanről és a gonosz mostoha Sarahról keveset tudni (pedig jó néhány filmben szerepeltek),valahogy egyikben sem értek el átütő sikert – ha csak a Buffy, a vámpírok réme nem számít annak, ugye. Az 1999-es filmnek egyébként folytatása is született, mindjárt kettő: a Kegyetlen játékok 2. és a Kegyetlen játékok 3. Galériánkban egyébként megnézheted, hogyan alakultak át a szereplők az elmúlt években.

Végül pedig íme, néhány érdekesség a filmről, amiket ez idáig egész biztosan nem tudtál:

1. Ryan Philippe huszonöt, míg Sarah Michelle Gellar huszonkét éves volt a forgatás idején. Ha hiszitek, ha nem, a legidősebb főszereplő nem más volt, mint az ártatlan kamaszlányt, Cecile-t alakító Selma Blair a maga huszonhét évével.

9+1 tény, amit nem tudtál a Kegyetlen Játékokról
 
2. A film során egyetlenegyszer “látjuk” Sebastianék szüleit – s akkor is csupán egy családi fényképen. Na, de ki áll ott középen? Csak nem Bill Clinton? De.
9+1 tény, amit nem tudtál a Kegyetlen Játékokról
 
3. Annette esszéje abban a Seventeen magazinban olvasható, amelynek Jennifer Love Hewitt van a címlapján. A borító valós, a lap tényleg megjelent ezzel a címlappal, méghozzá 1997 februárjában.
9+1 tény, amit nem tudtál a Kegyetlen Játékokról
 
4. Annak a taxinak, amelyik majdnem elütötte Annette-et, a 3TI8 volt a rendszáma. A filmben ez az autó még egyszer feltűnik, igaz, akkor 9×24-es rendszámmal, mégpedig akkor, amikor Sebastiant baleset érte. A bibi csupán annyi, hogy ez egy és ugyanaz a jelenet.
 
9+1 tény, amit nem tudtál a Kegyetlen Játékokról
 
5. A film legvégén – amikor Annette elhajt Sebastian Jaguarjával – a háttérben homokdűnék, valamint útszéli növényzet figyelhető meg. Néhány másodperccel később, ahogy a kamera ráközelít, azt látjuk, hogy Annette a New York-i autópályán vezet.
9+1 tény, amit nem tudtál a Kegyetlen Játékokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top