Sztárok

Tilla nem kamuzik – NaNee!-kritika

Ül öt ember egy hangulatos nappaliban. Beszélgetnek. Ugyan előre rögzített játékszabályok mentén teszik, mégis az a céljuk, hogy minél nyíltabban, minél őszintébben válaszoljanak egy-egy kérdésre. Mindez a televízióban történik. Egy kereskedelmi televízióban. A Super TV2-n.

Az igazságfétis jegyében

Az első adásban ott ül a playmate Hargitai Bea, a sorozatsztár Szabó Zsófi, a mostanában filmszínészként dolgozó egykori tévés fenegyerek, Árpa Attila, és Tilla, akit a műsor komolyságát érzékeltetve a műsort vezető Majka következetesen Attilának szólít. A kereskedelmi televíziók műsorait sokszor és gyakran okkal tartják hazugnak, manipulatívnak, erre most itt egy csendes óra az igazságfétis jegyében, ahol nem azt díjazzák, aki harsány és megosztó, hanem azt, akiről leginkább azt látják a társai, hogy őszinte hozzájuk. Ugye milyen meglepő?

Amikor Tilla arról beszél saját anyacsatornáján (vagy nagynéni?), hogy bár kipróbálta a kábítószert, neki bizony az alkohollal kellett keményen megküzdenie, az kérem szépen menő. Ahogy az is, ahogy imázsépítési és egyéb szempontok mellőzésével boncolgatja, hogy talán kevesebb álszentséggel többre mennénk a drogellenes küzdelemben is. Amikor pedig szemrebbenés nélkül mondja el, hogy az általa vezetett tévéműsorok felét csak a pénzért csinálja, akkor valahogy nekünk is kedvünk támad őszintének lenni.

Tilla nem kamuzik - NaNee kritika

 

Az őszinteség vagányság

No persze nem hiányozhatnak azok a témák sem, amelyek a Blikk címlapjára repítik a műsort. Így például újabb részletekkel gazdagodott tudásunk Szabó Zsófi és őszülő halántékú producerének románcával kapcsolatban, a keserves szenzációhajhászás azonban szerencsére elkerüli a műsort, ehhez pedig kellett Majka pontos arányérzéke is. Házigazdaként az érdekességet és nem az alpáriságot keresi a beszélgetésekben.

A NaNee! akkor működhet hosszú távon is jól, ha szereplői valóban kíváncsiak egymásra, és hamar túllépnek a nyári táborok üvegpörgetős játékának pusztán szexuális tartalmú kérdésein. Az első adásban ez többé-kevésbé sikerült. Reméljük, a jövő héten nem azt kell megtudnunk, hogy vajon Varga Viktor szokta-e meztelenül levinni a szemetet.

Ha az őszinteséget a média vagányságként mutatja be, az jóval nagyobb közszolgálat, mint többnapos műsorfolyamban mutatni be az agyagozás és a kolbásztöltés finomságait. Ha ez így folytatódik, a NaNee! tényleg sokkal több lehet, mint egy Hal a tortán nagyböjt idején.

Tilla nem kamuzik - NaNee kritika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top