Sztárok

Shakira iskolát alapított egy szegénynegyedben

Létrehozását alapítványa, a PiesDescalzos (Mezítlábasok) finanszírozta.

Iskolát alapított Shakira kolumbiai énekesnő hazája egy városa, Cartagena de Indias szegények lakta negyedében. A szülészi szabadságról visszatért 37 éves híresség ünnepélyes keretek között adta át az 1700 gyermek számára épült 8000 négyzetméteres épületet. “A tanulás az egyenlőség elérésének és a szegénység legyőzésének egyetlen útja” – mondta a Rihannával forró videoklipet készítő énekesnő, aki az alkalomra egyéves fiát, Milant is magával vitte. A kisfiú édesapja Shakira párja, a 27 éves GerardPiqué spanyol futballsztár.

Az iskolát egy alapintézményből fejlesztették tovább, mely a Lomas de Payé városrészben állt. A szegénynegyed mintegy 34 ezer lakójának többségét a MagdalenaMedio és a Montes de María térségéből űzték el. Ezeket a vidékeket évtizedek óta gerillák, félkatonai egységek és drogkereskedők jelenléte sújtja.

Ez a hatodik iskola, amelyet Shakira alapítványa épített az országban. A most átadott, tandíjmentes oktatási intézményt az alapítvány a város vezetésével és a cartagenai érsekséggel közösen irányítja. A tanítás március 3-án indul az új iskolában.

Shakira iskolát alapított egy szegénynegyedben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top