Sztárok

Cuki fotók az egyhetes kis hercegnőről

Megmutatta kislányát Madeleine svéd hercegnő. A kicsi nevére az interneten fogadhattak.

A Leonore Lilian Maria nevet kapta Madeleine svéd hercegnő kislánya – közölte a svéd királyi ház. A kicsi a Gotland hercegnője címet viseli, így teljes neve Leonore Lilian Maria királyi fenség, Gotland hercegnője – családon belül viszont Leonorénak szólítják majd. Bemutatták a kislányról az első fotókat is, amelyeken nagymamája, Szilvia királyné karjában látható egy rózsaszín takaróba burkolva.

XVI. Károly Gusztáv svéd király a hagyományoknak megfelelően a kormányt tájékoztatta elsőként az új királyi sarj nevéről és címéről. Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök szerint “igazán édes nevet” kapott a hercegnő.

Az internetezők fogadásokat is kötöttek az új királyi családtag nevére, ám számításaik nem jöttek be: a legtöbben az Elouise névre számítottak. A kislány a Leonore névvel hazájában igen ritka utónevet kapott.

A Lilian nevet Madeleine nagyanyjának testvére, Lilian hercegnő emlékére kapta, aki tavaly hunyt el 97 évesen. Lilian hercegnő XVI. Károly Gusztáv nagybátyja, Bertil herceg felesége volt és különösen szoros kapcsolatot ápolt a király három gyermekével. A kislány apai nagyanyja, Eva Maria után kapta harmadik keresztnevét.

A 31 esztendős Madeleine hercegnő február 20-án hozta világra első gyermekét. A hercegnő júniusban ment hozzá Christopher O’Neill 39 éves New York-i bankárhoz. A pár szeptemberben közölte, hogy gyermeket vár, januárban pedig úgy döntött, hogy Madeleine nem Svédországban, hanem New Yorkban fogja világra hozni a csecsemőt. A kislány XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné második unokája. Az első unokájuk Madeleine nővérének, Viktória koronahercegnőnek és férjének, Daniel hercegnek a kislánya, a kétéves Estelle.

Leonore Lilian Maria az ötödik helyen áll a trónutódlási sorban Viktória trónörökös, Estelle hercegnő, nagybátyja, Károly Fülöp herceg, és anyja, Madeleine hercegnő mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top