nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Elhunyt Shirley Temple

Elhunyt Shirley Temple

85 éves korában elhunyt Shirley Temple színésznő – adta hírül a BBC.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Híresebb filmjei:

A kis hercegnő (1939)
Heidi (1937)
Harisnyás Pippi kalandjai (1967)
Mióta távol vagy  (1944)

Shirley Temple minden idők leghíresebb gyerekszínésze volt. Még alig tudott járni, amikor otthon már a tánclépéseket gyakorolta. Pár év alatt harminc filmet forgatott Hollywoodban, szinte mindegyik kasszasikert hozott. Többször nyert ifjúsági Oscar-díjat.

Shirley Temple 1928. április 23-án született. Első filmjét háromévesen forgatta, és 1935-re már a világ legismertebb gyerekszínésze lett. Jelenleg a 18. helyen áll a minden idők leghíresebb filmszínésznőinek listáján. Temple a republikánus párt aktivistája volt. 1972-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. Ő volt az első híresség, aki nyíltan beszélt az operációról és a felépülésről. Mindössze 15 éves volt, amikor találkozott a színész Jon Agerrel, aki két évvel később feleségül vette a kamasz hírességet. Egy lányuk született, ám házasságuk nem tartott sokáig, mindössze öt évvel az esküvő után elváltak. Még ebben az évben, 1950-ben feleségül ment Charles Alden Blackhez, két gyermekük született. Charles és Shirley 54 évig voltak házasok. A férfi 2005-ben hunyt el.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon