nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Ezek a legfrissebb hírek Michael Schumacher balesetének körülményeiről

Ezek a legfrissebb hírek Michael Schumacher balesetének körülményeiről

Michael Schumacher próbált lassítani a baleset előtt – ez derül ki abból a sisakkamera által készített felvételből, amit a francia nyomozók vizsgálnak. Szerda délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a hétszeres világbajnok balesetének legújabb fejleményeiről.
Z.A.
f Ajánlom

Patrick Quincy ügyész tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt 11 órakor, hogy tisztázza Michael Schumacher december 29-én, a francia Alpokban bekövetkezett síbalesetének körülményeiről szárnyra kapott híreszteléseket. Az ügyész kezdésként a család kérését tolmácsolta a sajtónak: arra kérik őket, hagyjanak nekik egy kis nyugalmat. Quincy elárulta, a sisakkamera felvételei jó minőségűek, vizsgálják őket, akárcsak a baleset helyszínét, és rengeteg tanúval is beszéltek.

A sisakkamerán jól látszik, lassított a baleset előtt

A két perces felvételből egyértelműen kiderül, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnokának a sípálya kereszteződéséhez érve az egyik síléce beakadt egy sziklába, emiatt esett el, és verte be a fejét. A bukás után kilenc métert gurult lefelé. Az újságírók kérdéseire válaszolva a nyomozók egyelőre nem tudtak pontos választ adni arra, milyen sebességgel haladt a sportoló, azt ugyanis még vizsgálják, ám sem a mozgásában, sem a sílécében, ami bérelt volt, nem találtak semmi rendelleneset.

Azt azonban hozzátette, elhagyva a kijelölt pályarészt Schumacher nem figyelt a sebességére, de a videóból egyértelműen kiderül, hogy próbált lassítani, mielőtt megtörtént a baj. Egy síszakértő is részt vett a sajtótájékoztatón, aki sietett leszögezni, a világbajnok autóversenyző minden szabályt betartott a pályán.

Továbbra sem ébresztik fel

Az ügyész hozzátette, az elmúlt napokban rengeteg félretájékoztatás történt a sportoló állapotával kapcsolatosan, ezért is döntöttek az újabb tájékoztatás mellett. A január 3-án negyvenötödik születésnapját betöltött sportolót továbbra is mesterséges kómában tartják orvosai. Arra a kérdésre egyelőre nem tudtak válaszolni, hogy kinek a felelőssége lehet a világbajnok balesete.

Nézd meg Michael Schumacher születésnapjára készült galériánkat!

14 Fotó megtekintése

Michael Schumacher

1991-ben debütált a Forma–1-ben. Abban az évben öt versenyen vett részt a Benetton–Ford színeiben. Csapattársa, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet öt közös időmérő edzésükből csupán egyszer tudta megverni az újoncot. Ez a fotó már 1995-ben készült, akkor nyerte Schumacher a második világbajnoki címét.
Még több +
1996-ban szerződött le a Ferrarihoz. Flavio Briattore így beszélt erről: „Az emberek könnyen elfelejtik, hogy a Ferrari mennyit köszönhet Michaelnek. Felépített maga köré egy csapatot. Motiválta az embereket. Egy nagy egésszé fűzte össze a különálló részeket.” A képen Schumacher és a Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt.
Még több +
Összesen hét világbajnoki címet szerzett, ebből ötöt a Ferrarival. „Sokszor megtanultam már, hogy a múltat felhánytorgatják. Szerintem azonban mindenkinek a múltjában vannak fekete foltok. Én tizenöt vagy tizenhat éve vagyok az F–1-ben, és azt hiszem, kijelenthetem, az enyémben nincs túl sok, azzal pedig együtt tudok élni, hogy ezt sokan előszeretettel vitatják.”
Még több +
Ralf Schumacher mindössze hároméves volt, amikor gokartozni kezdett, hogy ezzel hat és fél évvel idősebb bátyja, Michael nyomdokaiba lépjen.
Még több +
Később az „öcsike” is indult a Forma–1-ben, és már a harmadik futamán a dobogón végzett.
Még több +
Corinna Betsch és Schumacher 1991-ben ismerkedett meg, négy évvel később mondták ki az igent egy németországi templomban. Két gyermekük született: Gina-Maria 17 éves, öccse, Mick márciusban lesz 15.
Még több +
Többször bebizonyította, hogy sokoldalú ember. Nemcsak a Forma–1-es pályán tud az élre törni, hanem akkor is helytáll, ha a focipályán kell kapura rúgni.
Még több +
Nem szeretik a nagy felhajtást vagy a fotósokat a család körül, de 2007-ben is követték őket a lesifotósok a nyaralásukra.
Még több +
2008-ban Schumacher színészként is debütált az „Asterix az olimpián” című moziban. Igaz, nem távolodott el nagyon korábbi szakmájától, hiszen a filmben ókori kocsihajtót játszott.
Még több +
2002-től az UNESCO különleges nagykövete. 2009-ben Costa Ricára látogatott, hogy a földrengés sújtotta települések lakóin segítsen.
Még több +
2009-ben álnév alatt, Thomas Hummerként indult az Oldtimer Alpine versenyen.
Még több +
Idén szeptemberben barátaival – köztük Michael Melandri motorkerékpár-versenyzővel – Görögországba utazott nyaralni.
Még több +
2012-ben a hétszeres világbajnok megerősítette, hogy végleg visszavonul az aktív versenyzéstől.
Még több +
Pénteken Michael Schumacher rajongói csendes virrasztást tartanak a kórház előtt. „Köszönetet szeretnénk mondani az egész világon mindazoknak, akik a baleset után megajándékoztak bennünket rokonszenvükkel és Michael felépülésével kapcsolatos jókívánságaikkal” – olvasható a pilóta családjának közleményében.
Még több +

 

Megosztás Facebookon