Sztárok

Meghalt Helyey László színművész

Életének 66. évében pénteken meghalt Helyey László Jászai Mari-díjas színművész – tudatta az Újszínház az MTI-vel.

Meghalt Helyey László színművészHelyey Lászlót az Újszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy a színész kórházba került, egy soproni vendégjáték próbáján lett rosszul. „Nagyon meg is ijedtem, de a vizsgálatok szerencsére semmi komolyabb betegséget nem igazoltak” – mondta akkor a színművész.

Helyey László 1968-ban amatőr színészként játszott az Universitas Együttesben. 1975-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. Az elmúlt közel negyven évben volt a Nemzeti Színház, a Katona József Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, szolnoki Szigligeti Színház, a Budapesti Kamaraszínház és az Újszínház művésze is.

Karakterszínészként komikus és komoly hangvételű színművekben egyaránt játszott, szerepei között van Pozzo (Beckett: Godot-ra várva), Cyrano de Bergerac (Rostand), Lvov doktor (Csehov: Ivanov). A színművész az Újszínház társulatának tagja volt, A gyertyák csonkig égnek, a Vendégség, a Bolondok grófja és az Országjáró Mátyás király című előadásokban játszott.

Közel félszáz filmben és csaknem száz színdarabban játszott. Emellett kedvelt szinkronhang: az ő hangján szólt meg rendszeresen Gérard Depardieu, Donald Sutherland, Morgan Freeman.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top