Sztárok

Maggie Smith: “nagy teher lehet szépnek lenni”

Ismerhetjük a Harry Potter vagy az Agatha Christie-filmekből, de az utóbbi időben szinte minden nagyobb brit produkcióban szerepelt Maggie Smith. A színésznő jelenleg a szigetország első számú kedvence, ezt a Downton Abbey sorozatban nyújtott alakításának köszönheti. Ha megismerjük, mi is megértjük, miért imádják annyian.

Maggie Smith: „nagy teher lehet szépnek lenni“Ha elmennék Los Angelesbe, akkor megijeszteném az embereket”

Aki már látta a Downton Abbey-t, annak nem kell elmagyarázni, hogy Maggie Smith a hátán viszi a sorozatot. Lady Grantham szerepében brillíroz, és a sorozat többi szereplője gyakran viccel azzal, hogy neki jut minden jó mondat. A pikírt nagymama sokak kedvence, epés és vicces megjegyzések azonban nemcsak a sorozatban jellemzőek Maggie Smith-re. A most 78 éves színésznő ugyan ritkán ad interjút, de olyankor a riporternek résen kell lennie.

A britek egyik legnagyobb sztárja már közel hatvan éve van a pályán, és nemcsak elismert színpadi színész hazájában, de Amerika-szerte is igen népszerű. Szerepeiért kapott már Oscar-díjat, csak az elmúlt években két Emmy-díjat hozott neki Lady Grantham szerepe, és tavaly a Golden Globe-ot is megnyerte. Igaz, a ceremónián nem vett részt. „Komolyan azt gondolom, ha elmennék Los Angelesbe, akkor megijeszteném az embereket. Ott ugyanis nem látni öreg embert. Nem adok a külsőségekre, de talán ha előbb felfedezik a plasztikázásban rejlő lehetőségeket, magam is kipróbáltam volna. Ki tudja? Mintha örökké csak öreg karaktereket játszottam volna” – viccelődött a színésznő az NBC csatornának adott interjú során. Persze nem ez az igazi oka annak, hogy Smith rendszeresen távol marad a hollywoodi ceremóniáktól, egyszerűen csak nem szeret utazni.

“Kapja össze magát!”

Smith az interjúban visszatérően viccelődött az öregedéssel, a korával. „Elég gyakran alakítok 93 éves asszonyt. Amikor ez már több mint egyszer előfordul, megszokod, és érted a célzást. Azt hiszem, nagy teher, ha egyike vagy azoknak a fantasztikus sztároknak, akik örökké szépek. Nekik biztos nehéz lehet megöregedni” – folytatta a színésznő. Bár az NBC riportere igyekezett bókolni neki, hogy ő is remekül fest, és igazán szép, Smith rögtön helyre tette. „Kapja össze magát! Én most azokról beszélek, akik tényleg lenyűgözőek és elképesztően szépek.”

Smith azt vallja, élete sokkal értékesebb lett azáltal, hogy nem a külseje miatt kapták fel a filmesek, hanem a tehetségéért. A magánéletében is inkább mély és tartalmas kapcsolatokra törekedett, soha nem volt hízelgő típus. A szerelmi életéről és a családjáról nem szokott beszélni, de az köztudott, hogy mindkét férjéért tűzbe ment volna, második házassága a férje halálával ért véget, és azóta sem nagyon találja a helyét. Két fiával szoros a kapcsolata, Chris Larkin és Tobey Stephenson is a színészetet választotta, de egyikük sem szeretné, ha az édesanyjuk vagy az apjuk miatt foglalkoztatnák őket.

A színésznő annyira zárkózott a magánéletben, hogy betegségeiről sem igen beszél, hat évvel ezelőtt például a Sunday Telegraph megszellőztette, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála, erre a színésznő csak ennyit válaszolt: „valóban, de azóta már teljesen meggyógyultam”.

 Downton Abbey, minden vasárnap este új részékkel a STORY4-en!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top