Sztárok

Ki a legjobb hollywoodi filmes hasonmás? – galéria

Megtiszteltetés egy legendás alak bőrébe bújni, de nem mindig hálás feladat. Naomi Watts például kétszer is visszautasította a Diana-film főszerepét, amire harmadszorra végül igent mondott. Már a forgatás idején is kritizálták a színésznőt, ahogy sok más sztárt, amikor egy ikont személyesített meg.

Naomi Watts – Diana hercegnő

A hírek szerint a film rendezője azzal győzte meg az ausztrál színésznőt, hogy nem Diana dublőrét kell alakítania, hanem egy életrajzi ihletésű könyv megfilmesítéséről van szó. Watts műorrot és parókát viselt, beszédtanárhoz járt, hogy az ausztrál akcentusát „kineveljék” belőle, keményen edzett, hogy olyan jó formában legyen, mint ahogyan a néhai hercegnő. Ennek ellenére a kritikusok már most ízekre szedték, a Sun magazin újságírója szerint ezzel nem emléket állít, hanem Diana emlékét gyalázza.

Megnézem
Összes kép (1)

Audrey Tautou – Coco Chanel
Karl Lagerfeld azt mondta, hogy ő inkább Penélope Cruznak adta volna Coco szerepét, de az ő véleményére nem voltak kíváncsiak az alkotók. „Nem volt vonzó, és túl komolyan vette magát” – mondta Lagerfeld Tautou alakításáról, és szerinte még a ruhákat sem tudta jól viselni. „Ő egy fiatal és szerelmes nő volt, nem egy kékharisnya, ahogy Tautou képzeli.” Mi nem értünk egyet Lagerfelddel, ahogyan az alkotók sem.

Megnézem
Összes kép (1)

Marion Cotillard – Edith Piaf
A Taxi sorozattal vált népszerűvé, de senkit nem lehet hibáztatni, ha a vígjátéksztárt nem ismerte fel a Piaf című filmben. Marion Cotillard a színészi képességeiért Oscar-díjat kapott, de a sminkeseknek is nagy köszönettel tartozott ezért.

Megnézem
Összes kép (1)


Lindsay Lohan – Liz Taylor

Az elmúlt években időről időre felmerült a kérdés, vajon Lindsay Lohan valaha visszatér-e az eredeti munkájához, mint színész, vagy beéri azzal, hogy botrányhősként kerül a címlapokra, mint egy jófajta valóságshow-szereplő. A Liz és Dick című filmben mindenesetre Elizabeth Taylort személyesíti meg, és saját állítása szerint beleadott apait-anyait a szerepbe. Hogy ez mit jelent, azt egyelőre nem tudni, de a fanyalgók szerint is jó jel, hogy a képek alapján sikerült „taylorossá” átváltoznia a fiatal sztárnak.

Megnézem
Összes kép (1)

Helen Mirren – A királynő
Oscar-díjat kapott a 2006-os filmjéért a brit színésznő, aki II. Erzsébet királynőt alakította a Diana hercegnő haláláról szóló filmben. „Sajnos csak kevés sminkre volt szükségem, nem töltöttem a sminkszobában órákat, hogy átváltoztassanak. A mimikámra, a fejtartásomra, vagy ahogy az ajkamat formáztam, arra kellett figyelnem” – mondta Mirren.

Megnézem
Összes kép (1)

Meryl Streep – Vaslady
Kitett magáért a színésznő: nemcsak a haját tupírozták fel a szerep kedvéért, de sok hónapnyi gyakorlással Margaret Thatcher erős brit akcentusát is elsajátította. A filmet Oscar-díjjal is jutalmazták, még akkor is, ha a nézők egy jó része magát a filmet nem tartotta sokra, csak Streep alakítását.

Megnézem
Összes kép (1)

Madonna – Eva Peron
Lassan már nem is emlékszünk, pedig itt forgatták nálunk (is) az Evita című filmet. Madonna bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mivel 370 különböző kosztümöt viselt, és ez a legtöbb ruhacsere egy forgatás alatt. Ráadásul még a Golden Globe-díjat is megkapta az alakításáért. Kétségtelen, elnézve a filmes karrierjét, 1996-ban volt a csúcson, és valószínűleg mindenkinek jobb lett volna, ha akkor abba is hagyja a színészkedést.

Megnézem
Összes kép (1)

Cate Blanchett – Bob Dylan
Merész választás volt, hogy a 60-as éves legendás zenészét éppen egy nő játssza el, de Cate Blanchett brillírozott a szerepben. Fanyar humorát és modorát is sikerült visszaadnia, és ezzel a mai napig őt tartják a leghitelesebb Bob Dylan-imitátornak. Több díjra is jelölték, mint a legjobb női mellékszereplőt.

Megnézem
Összes kép (1)


Katie Holmes – Jackie Kennedy Onassis

Bátran állíthatjuk, hogy a színésznő leghíresebb szerepe: Tom Cruise felesége volt. A szerető és gondoskodó hitvest többé-kevésbé hitelesen is alakította, de John F. Kennedy elnök feleségeként nem volt túl meggyőző. A The Keddys minisorozatot az Amerikai Egyesült Államokban nem is vetítették, bár nem Holmes miatt. Kanadában és Angliában azonban adásba került, de a kritikusok nem rajongtak érte. Egyetlen szerencse, hogy a ruhák és smink jól sikerültek.

Megnézem
Összes kép (1)


Michelle Williams – Marilyn Monroe

Az Egy hét Marilynnel című filmért Oscar-díjra jelölték a színésznőt, és bár nem kapta meg a szobrot, azért nem bánta meg, hogy elvállalta a szerepet. Mivel szeretett volna jobban hasonlítani az egykori ikonhoz, más hangtónusban beszélt a filmben, és jó néhány kilót hízott, mert olyan dögös akart lenni, mint egykor Monroe. „Sikerült megragadnia a lényeget, úgy járt és beszélt, mint Marilyn” – mondta Din Murray, aki anno együtt dolgozott Monroe-val.

Megnézem
Összes kép (1)

Scarlett Johansson – Janet Leigh
A nálunk idén februárban bemutatott Hitchcock című filmben Scarlett Johansson alakította a Psycho főszereplőjét, és bár a kezdetektől nagy reményeket fűztek a kritikusok a színésznő játékához, még az Oscar-jelölésig sem jutott a sztár. Na igen, egy paróka még nem csinál csodát, és a zuhanyzós jelenet önmagában még kevés.

legendák bőrében

Nicole Kidman – Virginia Woolf
A plasztikai sebészet régi híve az ausztrál színésznő, aki legfeljebb a rémálmaiban néz úgy ki, mint az Órák című filmben. Virginia Woolf írónőt alakította, és a sminkesek szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozták a szerephez. Ez állítólag egy tuti recept, amivel Oscar-díjat lehet nyerni, és az ausztrál sztárnál is bevált. Idén novemberben mutatják be a Grace of Monaco című filmet, amelyben Kidman Grace Kellyt, a monacói hercegnőt játssza.

legendák bőrében

Még több „sztárban sztár”:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top