Sztárok

Betörőt fogtak II. Erzsébetnél

Betörők jártak a Buckingham-palotában, a brit királyi család első számú londoni rezidenciáján.

A The Sun szombati beszámolója szerint az incidens még hétfőn történt, és a tetteseket a helyszínen őrizetbe vették; egyiküket a palota egyik díszes termében, a másikat az épületen kívül. Ő a hatósági gyanú szerint a betörő segítőtársa volt.
 A Scotland Yard szombaton hivatalosan megerősítette az értesülést.


Az újság bennfentes forrásai szerint a behatoló egyszerűen átmászott a London közepén emelkedő palota parkjának kerítésén, és egy ajtót berúgva bejutott az egyik terembe, amelynek falait egyebek mellett Rembrandt és Rubens festményei díszítik. 
A palota elektronikus mozgásérzékelői azonban ekkor már riasztották a biztonságiakat, és perceken belül többtucatnyi fegyveres rendőr érkezett a betörés helyszínére.
 A gyanúsítottakat óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és a Scotland Yard vizsgálja tettük indítékait. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy a két őrizetbe vett személynek vannak-e terrorista kapcsolatai.


Az incidens idején a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott a palotában. A 87 esztendős II. Erzsébet királynő és 92 éves férje, Fülöp edinburghi herceg jelenleg – a sokéves hagyománynak megfelelően – a skóciai királyi rezidencián, Balmoral kastélyában pihen, várhatóan egészen október végéig.
 Korántsem a mostani betörés az első olyan eset, amely súlyos kérdéseket vet fel a brit királyi család rezidenciáinak biztonságával kapcsolatban.
 Az egyik legnagyobb botrány 1982 júniusában robbant ki, amikor Michael Fagan munkanélküli kőműves egy langyos nyári éjszakán a Buckingham-palota egyik nyitott ablakán át bemászott a királynő hálószobájába, és kereken félórát üldögélt az uralkodó ágya szélén, míg a testőröknek feltűnt, hogy valami rendellenesség történik.

Betörőt fogtak II. Erzsébetnél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top