Sztárok

Így buktak meg a tisztasággyűrűs celebek

Néhány évvel ezelőtt minden második hollywoodi tinisztárnak ott csillogott az ujján a purity ring, vagyis tisztasággyűrű. Aztán szépen lassan mindannyian belebuktak saját fogadalmukba.

Britney és a többiek

 Mi az a tisztasággyűrű?
A gyűrűt olyan fiatalok hordják, akik ígéretet tettek szüleiknek és Istennek, hogy amíg el nem jön az esküvőjük napja, addig megőrzik ártatlanságukat. Ennek jelképe a tisztasággyűrű. Jelszavuk: „The True Love Waits”.

Időről időre felbukkannak bizonyos kezdeményezések, amelyekből egy-egy fiatal híresség divatot teremt. Bár a szüzességfogadalom és tisztasággyűrű körülbelül öt éve lett igazán felkapott a fiatal sztárok körében, azért nem ők voltak az elsők, akik ezzel kerültek a címlapokra. Britney Spears már tíz éve is azzal haknizott, hogy ő bizony nem fekszik le a házasságig, aztán dalban sírta el, hogy ő már nem is lány, de még nem nő. Majd a házasság előtti szexuális életéről akkori pasija, Justin Timberlake rántotta le a leplet.

Így buktak meg a tisztasággyűrűs celebekKövetkezetesség és anális szex

De vissza a tisztasággyűrűhöz. Nem a kezdeményezéssel van a probléma, mely szerint a fiatalok nem élnek nemi életet egészen a házasságig – bár szexológusok szerint ezt sokan kijátsszák, ugyanis análisan élnek szexuális életet, így az ő elképzelésükben szüzek maradnak –, a probléma az erre épített iparággal, a bóvli gyűrűkkel és a hazugságokkal van. Ezeket a fiatal celebeket istenként imádják a rajongók, utánozzák és bálványozzák őket. Az viszont a következetesség teljes hiányát mutatja, hogy akinek egy éve még az ujján csillogott a gyűrű, most egy hotelszoba erkélyén mászik rá aktuális pasijára.

Így buktak meg a tisztasággyűrűs celebekHová tűntek a gyűrűk?

A korábbi „Hannah Montana” vagyis Miley Cyrus 2008-ban kezdte hordani a tisztasággyűrűt. „Szeretek úgy gondolni magamra, mint a lányra, aki kézben tartja a saját életét. Sok korombeli fiatal elveszíti önmagát és azt, ami igazán fontos számára: a tisztaságát” – magyarázta Cyrus öt évvel ezelőtt a gyűrűvel a kezén. Az ékszer azóta lekerült, Miley pedig már rég nem ártatlan, de nem is házas. Kolléganője, a szintén Disney-sztár Demi Lovato is hordott ilyen gyűrűt. „Azt szeretném hirdetni, hogy az igaz szerelem várhat!” – mondta egy interjúban. Nos Demi nem házas, a gyűrű lekerült az ujjáról, pár héttel azután, hogy a szintén purity ringet viselő énekessel, Joe Jonasszal kezdett randizni.

Így buktak meg a tisztasággyűrűs celebekA kivétel

Ha hinni lehet még a pletykáknak, akad egy olyan híresség, aki viselte a gyűrűt, és valóban „ártatlanul” ment férjhez. Jessica Simpson 12 évesen az édesapjától kapott ilyen ékszert, és saját állítása szerint egészen 2002-ig – amikor is férjhez ment Nick Lachey-hez – ártatlan volt. A történet akár pozitív végkicsengést is adhatna a cikknek, csakhogy három év után elváltak, mondván: nem működött a házasságuk…

Mit gondolnak erről a magyar fiatalok? Nézzétek meg egy korábban készült videónkat a témában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top