Sztárok

Kisfiú: megszületett a trónörökös

Több, mint 10 órát vajúdott Katalin hercegné, aki hétfőn délután kisfiúnak adott életet. Részletek!

21:55
Íme az aranytábla, és rajta a legifjabb trónörökösről szóló hír.

Kisfiú: megszületett a trónörökös

 

Kisfiú: megszületett a trónörökös


21:33
Katalin hercegné kisfiúnak adott életet – a
dta hírül a BBC. A trónörökös 16:24-kor, 3,79 kilóval született. “A hercegné és a gyermek is remek egészségi állapotban vannak, az éjszakát még a kórházban töltik” – adta hírül Vilmos herceg hivatala.

Kisfiú: megszületett a trónörökös
Kisfiú: megszületett a trónörökös


21:04

Vilmos herceg és neje úgy döntöttek: sajtóközleményben tájékoztatják a sajtót, és az embereket a trónörökös születéséről. “Ez egy gyors és egyszerű megoldás lesz. A színházdíszletet felváltja egy hétköznapi sajtóközlemény” – írja a BBC riportere. Vilmos herceg titkársága úgy nyilatkozott, hogy a sajtó kap egy értesítőt, a gyermek születéséről, de a részleteket csak később, a palota előtt – valószínűleg – kedden teszik közzé.

20:07
A BBC munkatársai annyira unatkoznak, hogy vagy egymással készítenek interjút, vagy kiszámolják például azt, hogy 1982-ben, mikor Vilmos született egy magánszoba a St. Mary kórházban 126 font volt egy éjszakára, míg 2013-ban már 5000 fontba kerül.

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba

 

19:38
Kórházi dolgozók kukucskálnak ki a bejárati ajtó üvegén – számol be a hírről a BBC riportere, aki bizonyára szívesebben beszélne már az újszülött trónörökösről.

19:03
Tíz perccel ezelőtt egy taxi hagyta el a St. Mary kórházat. A jármű utasa egy iratot szorongatott a kezeiben. Majd néhány másodperce egy helikopter szállt le a Buckingham palota kertjében – írja a BBC riportere. Vélhetőleg ez az a papír, amit hamarosan kitesznek a palota kertjébe, és amely a trónörökös születéséről szól.

18:19
Károly herceg – miközben egy vidéki vasútállomáson sétálgat – nyilatkozott az itv csatornának. Elmondta, hogy egyelőre ő is várja a híreket, és nagyon hálás a sok jókívánságnak, a meglehetősen lassan közeledő nagypapasághoz.

18:05
A BBC riportere elmondta, amit mindenki tud: Katalin hercegné 11 órája vajúdik.

17:50
Egyre kevesebb a fotós a kórház bejáratánál, és egyre többen települnek át a Buckingham palotához. Azért még az élő közvetítés nézői reménykednek, hogy hamarosan felbukkan Vilmos herceg az örömhírrel.

17:26
Ahogyan azt délelőtt megírtuk: II. Erzsébet visszatért vidékről Londonba. A Királynőt több ezren várták a Buckingham palotánál délután.

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba


16:50
Katalin reggel hat óta vajúdik, közben a jövendő nagypapa kedélyesen sétálgat Yorkban a vasútállomáson. A monacói hercegnő pedig futásra alkalmatlan cipőben fut, és villant.

 
Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba
 
Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba

16:38
Katalin hercegné balhés bácsikája az első, aki megszólalt a szüléssel kapcsolatban. Gary Goldsmith a Twitter-oldalán közölte, hogy milyen izgalmas napra ébredt, hiszen megindult a szülés. A Middleton család többi tagja – a hagyományokat tartva – nem nyilatkozott. Közben a legszánalmasabb valóságshow egykori szereplője, Snooki is üzent a hercegnének: „Nyomd, kislány! Nyomd!” – írta a Twitteren.

16:20
David Beckham szerint Vilmos hercegnek a David nevet kellene adnia a gyermekének, amennyiben Katalin fiút szül.

15:45
Alig várja, hogy megszülessen a trónörökös? Unatkozik? Nézze meg, hogyan számolnak be az eseményről a világ nagyobb internetes oldalai.


15:30
A Daily Mailnek nyilatkozó bába szerint az első gyermekét váró Katalin hercegné várhatóan fél napig vajúdik majd, és vélhetőleg kora este születik meg a trónörökös.

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba


14:55
A People magazin szerint a kismama Katalin kísértetiesen hasonlított Diana hercegnőre. Vagy csak mindketten szerettek bizonyos színű kismamaruhákat hordani…

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba

14:22
Egyre nagyobb a tömeg a Buckingham-palota előtt. Nem véletlenül. Itt fogják ugyanis felállítani azt a három lábon álló aranyazott keretű táblát egy papírral, amin szűkszavúan közlik, hogy „Őkirályi fensége, Cambridge hercegnője a mai napon fiúnak/lánynak adott életet. Őkirályi fensége és a gyermek is jól vannak.” Ezt a papírt három orvos és a királynő sajtótitkára írja alá.

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba


14:00

Katalin minimum hét órája vajúdik. Diana az első szülésénél 21 órát vajúdott, viszont rögtön a szülést követő napon elhagyta a kórházat.

13:45
A pletykákkal ellentétben Harry herceg nincs a kórházban. Károly herceg fiatalabb fia a királyi légierő suffolki támaszpontján tartózkodik, adta hírül a BBC. De nincs az országban Vilmos unokatestvére, Eugénia hercegnő sem, aki Harry barátnőjével, Cressidával Iibizán nyaral. II. Erzsébet viszont lemondta összes mai programját, és reggel azonnal visszautazott Londonba Windsorból. Közben nyilvánosságra került az egyetlen fotó, mely Vilmos és Katalin érkezésekor készült (kép lejjebb).

Maradj velünk, és keresd nálunk a legfrissebb információkat a trónörökös születéséről! Élő videoközvetítés, itt:

12:10
Hétfőn délben az angol miniszterelnök, David Cameron is nyilatkozott, aki szerint az egész ország izgatottan várja az új trónörököst.


A fogadóirodák szerint a születendő kisbaba az Alexandra nevet kapja, ha kislány lesz, míg a fiúnevek közül a George lett a befutó.

10:00
Délelőtt tízkor a BBC Károly herceg hivatalától azt az információt kapta, hogy Katalin hercegné szülése komplikációmentesen, a tervezettek szerint zajlik. Eközben a kórház előtt egyre több a rendőr, és kordonnal veszik körbe az épület bejáratához vezető járdát. A hírek szerint a hercegné természetes úton hozza világra gyermekét.  A szülőszobában ott van vele férje, édesanyja és testvére.

Hírességek, akik július 22-én születtek:
– Selena Gomez
– Danny Glover
– Willem Dafoe
– Rob Estes
– Rose Kennedy

08:40
A királyi család szóvivője megerősítette, hogy a hercegnénél megkezdődött a vajúdás. Diana volt az első, aki nem valamelyik palotában, hanem egy klinikán hozta világra két fiát. Ugyanebben a londoni intézményben szüli meg gyermekét Katalin is. Információk szerint Katalin mellett van a szülőszobában Vilmos, valamint az édesanyja és a húga, Pippa is. Ők lesznek az elsők, akik megtudják majd, hogy a baba fiú vagy lány. Ezt követően Vilmosnak azonnal fel kell hívnia a nagyanyját, II. Erzsébet királynőt, és a brit miniszterelnököt, valamint a külügyminisztériumot. Apját, Károly herceget csak ezután értesítheti.
 
Károly herceg hivatalának közleménye (forrás: Twitter)
Károly herceg hivatalának közleménye (forrás: Twitter)

 
06:15
BBC,
a Daily Mail és a Telegraph információi szerint Katalin férjével, Vilmos herceggel együtt, reggel hatkor rendőri felvezetéssel érkezett meg a londoni St. Mary kórházhoz.


Az elmúlt 9 hónap

A hercegné terhességéről szóló hírt december 3-án, hétfőn kora este erősítettek meg. Bár Katalin még csak néhány hetes kismama volt, állapotát és örömét nem tudta tovább titokban tartani, mivel reggeli rosszullétei miatt kórházba szállították. Mindez alig öt nappal azután történt, hogy Katalinnak és férjének egy kisbabaruhát nyomott a kezébe egyik alattvalójuk, melyen az állt:
„Apa kicsi másodpilótája”.

December 14-én a fogadóirodákban már nemcsak a születendő baba nemére, de a nevére is lehetett fogadni. Egy Katalinhoz közel álló forrás akkor arról beszélt, hogy bár Vilmos neje a példaképének tartja Dianát, és nagyon szeretné így hívni gyermekét, ha lánya születik, erre valószínűleg nem kerülhet sor. Károly herceg ugyanis azt kérte fiától, hogy inkább egy nagyobb történelmi múltra visszatekintő nevet válasszon majd születendő gyermekének. Márciusban sokan már azt is tudni vélték, hogy Katalin kislányt hord a szíve alatt, ám ez a feltevés nagyjából meg is dőlt, amikor kék babakocsit vásárolt.

Közben napvilágot látott egy fotó arról a kórházi szobáról is, melyben feltételezhetően a királyi család legfiatalabb tagja születni fog. Februárban ismét megsértették Vilmos és Katalin magánszféráját, amikor bikinis képeket közölt egy magazin a kismama hercegnéről. Egy hónappal később azonban már nyoma sem volt a feszültségnek Katalin arcán, amikor egy esküvőre látogatott férjével Svájcba, és egy magyar séf finomságaival kényeztette magát. 

Alig egy hónappal a szülés előtt, már azt is sokan tudni vélték, hogy milyen módszerrel hozza világra gyermekét Katalin. Akkor az a hír járta, hogy nem kér majd fájdalomcsillapítást, és hipnózis alatt, természetes úton szülné meg első gyermekét a hercegné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top