Sztárok

Dupla magyar siker Angliában – itthon nem kellettek

Már a legjobb 45 között vannak a magyar táncosok a brit tehetségkutatóban. Közben egy másik magyar csoport is szépen menetel előre, van mire büszkének lennünk. De miért nem kellenek ezek a formációk az itthoni műsoroknak?

Olyan ez a történet, mint amikor a szegénylegény elmegy szerencsét próbálni, és ezt most egyáltalán nem lekezelően mondom. Van egy árnyékszínház, tele tehetséges táncossal, akik ráadásul pontosan ismerik az „érzelem”-faktort, ám hazájukban nem sikerült megvetni a lábukat. Mert mi még mindig ott tartunk, hogy jöjjön már egy közepesen tehetséges énekes, akire végül ráhúzhatunk egy féléves tehetségkutatót…

Szóval a magyar táncosok elindulnak szerencsét próbálni, először beveszik a németek egyik legnagyobb tehetségkutatóját, és egészen a döntőig meneteknek, majd álmodnak egy még nagyobbat, és tovább menetelnek Angliáig. Mert igen, egy embertől sok mindent elvehetnek, de az álmait – és azt, hogy megvalósítsa őket – nem. A Szűcs Zoltán által vezetett Attraction tánccsoportról írt mindenki áprilisban, amikor a Britain’s got Talent verseny válogatóján megríkatták a szigetország lakóit. Most szombaton az is kiderült, hogy az Attraction több ezer indulóból bekerült a legjobb 45 produkció közé. Nemcsak azért, mert mertek nagyot álmodni, hanem azért is, mert egyedi a produkció és tehetségesek a táncosok. Ettől függetlenül ne tegyünk úgy, mintha mi találtuk volna fel az árnyékszínházat, de annak nagymesterei, például a Pilobolus színház is megirigyelhetné a magyarok selejtezőn előadott produkcióját.

 

Oké, most nagy a felhajtás. A csapból is a magyar táncosok fognak folyni, legalábbis a magyar médiában biztos. De tegyük a szívünkre a kezünket, nem érdemlik meg a figyelmet? De! Hogy ki állíthatja meg őket? Mondjuk egy másik magyar csoport, a Papp Timi által vezetett Freelusion, akik szintén bejutottak idén a Britain’s got Talent versenybe. Azt pedig igen valószínűtlennek tartom, hogy a döntőben majd mindkét magyar csapatot beszavazzák, és nem azért, mert nem tehetségesek.

Folytatás jövő szombaton!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top