Sztárok

Erőss Zsolt feleségének vallomása

Nem tiltaná a hegyektől gyermekeit Erőss Zsolt felesége, aki férjével való kapcsolatáról és gyerekeiről mesélt.

Erőss Zsolt feleségének vallomásaErőss Zsolt felesége a tragédiák ellenére sem tiltaná a hegyektől gyermekeit, sőt támogatná őket, ha később hegymászókká szeretnének válni, írja a Blikk. „Akkor már inkább másszon hegyet, mint motorozzon” – nyilatkozta Hilda, aki maga is a hegyek szerelmese, férjével is ez a közös rajongás ismertette őket össze.
A pár egy társkereső oldalon találtak egymásra, de az asszony először nem akarta elhinni, hogy férje valóban saját nevét és fényképét használja hirdetésében: azt hitte, valaki egyszerűen visszaél Erőss Zsolt személyével, és megtévesztésként próbálja Zsoltnak kiadni magát. Első találkozásuk is közös túrához kötődik, és később több csúcsot is együtt hódítottak meg, köztük két 8000 méter felettit is.
Hilda értette és elfogadta férje szenvedélyét és hegymászás iránti rajongását, sajnos gyermekei sem először találkoznak a halál fogalmával. Erőss Zsolt két gyermeke közül az idősebbik, Gerda sajnos már megtapasztalta, milyen elveszíteni valakit. Tavaly családi jó barátjuk, Horváth Tibor vesztette életét, Erőss Zsolttal mászták meg közösen az Annapurmát. Akkor a kislány sokáig várta, hogy Tibor feltámad. „Karácsonykor jött rá, hogy erre nincs esély. Akkor nagyon kiborult, és sokat sírt” – emlékszik vissza az édesanya.
Mint azt korábban megírtuk, Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter útja a 8685 méter magas Kancsendzönga csúcsának meghódítása után fordult tragédiába, a csúcsról való leereszkedést követően eltűntek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top