Sztárok

Kedves Barátok közt! ELÉG volt a nőverésből!

Túlléptünk egy határon?!

Miattam aztán ne kapjanak össze a Jóban Rosszban és a Barátok közt rajongói. Nem állok egyik oldalára sem! Akkor is kiakadtam, amikor műtűzzel égették el a csúnya lányból lett Veronkát. De Bartha Zsolt keddi (nem az első) nőverése elérte azt, hogy leírjam: ELÉG VOLT!

Tudom ez a legnézettebb magyar sorozat, drámai elemekkel. Nem, nem azzal van problémám, hogy nagyon is aktuális témát boncolgat minden részben a Barátok közt. Legalább ők foglalkoznak vele, mert már ez is nagy szó, egy olyan országban, ahol honatyáink vak komondorokról nyomják a bullshitet. Kedves Barátok közt! ELÉG volt a nőverésből!De úgy érzem, elértünk egy határhoz, és kérem a Barátok köztöt, hogy ugyan valaki mentse már meg ezt a szerencsétlen Zsófit.

Így védenék a gyerekeket a bántalmazással szemben

Bevallanám, ha minden nap nézném a sorozatot, ám nem így van. De Daniella a szomszéd asztalnál már hetek óta mondja, hogy „Zsófit veri a Zsolt”. Tegnap este úgy hozta az élet, hogy unokanővéremnél töltöttem az estét, nagyban keresgéltünk valami megfizethető nyaralást, míg a háttérben ment a sorozat. Arra kaptam fel a fejemet, hogy Bartha Zsolt szorította, ütötte, verte, alázta, terrorizálta Zsófit – nem először –, majd letépte a kezéről a gyűrűt, és mi telibe nézhettük a lány vérző ujját. Szinte hallottam, ahogyan szólnak az operatőrnek: „Közelíts rá, még jobban!”  Na itt mondom én azt, hogy ELÉG volt! És azt is, hogy jöjjön a 18-as karika!

Nem kell a témát az asztal alá söpörni! Beszélni kell a családon belüli erőszakról. De ez nem terápia senki számára, aki nézi. Főleg nem a bántalmazott nőknek. Szépen kérem a készítőket, hívassák fel Zsófival a NaNE-t. Az üzenet átjött! Amit felvállalták, az sikerült. De ne fokozzuk tovább, tényleg ne!

Balázs Enikő

Egy biztos a téma ezen a héten nagyon is aktuális. A NaNE és egy szépségtermékeket forgalmazó vállalat ugyanis a héten egy közös kampányt indított, mely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. 

Május 15-19. között Budapesten a Nyugati térre kihelyeznek egy speciális telefonfülkét, amelyben a telefonkagylón keresztül olyan beszélgetések hallgathatók majd meg, mint amilyenek a NANE segélyvonalára érkeznek segítséget vagy tanácsot kérő érintettektől. Ezek nem valódi, megtörtént beszélgetések – magyar színésznők tolmácsolásában hallhatók a leginkább jellemző telefonhívások. Ezzel egy időben a főváros több pontján láthatók lesznek azok a QR kódok, amelyeket okostelefonnal leolvasva ún. „Falmonológokat” hallhatnak az érdeklődők: a családon belüli erőszak áldozatai helyett a falak mesélnek arról, mik történtek a szobában…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top