Sztárok

Katalin hercegnő esküvői ruhájáról álmodik a Trónok harca szereplője

Ha egyáltalán létezik ilyesmi, nos, Emilia Clarke-é hollywoodi Hamupipőke-történet. Az HBO sikeres sorozatának, a Trónok harcának producerei ugyanis úgy döntöttek, hogy Tamzin Merchant-et, aki Daeneryst alakította a próbafelvételeken, lecserélik Emilia Clarke-re, a különleges brit szépségre, aki így egyszerre minden otthonban ismert lett.

Névjegy:
Emilia Clarke

Édesapja színházi hangmérnök Berkshire-ben, így Emilyt már háromévesen megfertőzte a színjátszás. Oxfordban tanult, de járt a híres Drama Centerbe is. Első szerepét a BBC egyik tv-sorozatában kapta. Azzal vonta magára a producerek figyelmét, hogy később tv-film készült az említett sorozatból, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy hamarosan a Trónok harcában találja magát az idén 26 éves színésznő.


– A karaktered úgy általában szólaltatja meg a nőket…

– Ez volt az egyik olyan dolog, ami miatt megszerettem a történetet: mert nem tudod, mire számíthatsz Daenerys karakterénél. Fiatal nőként megtalált egy ilyen szerep, amelyben megvan az a mozgástér és az a változás, amelyen a nők keresztülmennek. És meglátni ezt egy tv-sorozatban, teljességgel hihetetlen élmény. Színészként nagy öröm számomra, hogy eljátszhatok egy teljesen más embert egy teljesen más világban. Szerintem a fantázia mint műfaj, maga fantasztikus, mert általa kiszakadunk a mindennapi életünkből.

– Hogyan jutottál el a meghallgatásig? Mikor hallottál a szerepről először?
– Az én drága ügynököm szólt, és elmentem az első meghallgatásra, ami nagyon tetszett. Azután a könyv megszállottja lettem. A második meghallgatás után találkoztam David Benioff-fal, elmentem Los Angelesbe, végigcsináltam egy képernyőpróbát, és most itt vagyok. Ez egy teljes mértékben valóra vált álom! És még mindig zavarban vagyok attól, hogy vajon miért mondtak rám igent.

Katalin hercegnő esküvői ruhájáról álmodik a Trónok harca szereplője


– Ez alapvetően az első nagy kitörésed. Hogyan készültél rá fel?

– Jártam a Drama Centerbe, de ott nem igazán készítettek fel erre. Nem volt része a tanmenetnek, hogy „kapsz egy remek szerepet az HBO készülő gigaprodukciójában”. Meglehetősen elcsépeltnek hangzik, de egy ennyire összetett karakter felismerése a pályám ennyire korai szakaszában abban áll, hogy igazán szeretem a szerepemet.

– Azt mondod, nagyon tetszett a könyv és a karakter. Miben hasonlítasz az általad megformált egyéniségre?
– A hajszínen túl… azt hiszem, mindketten szomjazzuk a tudást. Mindketten kíváncsi természetűek vagyunk. Tudni akarjuk a dolgokat. Nekem úgy tűnik, hogy a karakterem kezdeti alázatosságának egyedüli oka a tudatlansága. A tudás hatalom, ezért úgy hiszem, nála is erről van szó, ugyanis kétszer soha nem követi el ugyanazt a hibát.

– Rendben, akkor most beszéljünk a harmadik évadról.
– Szerintem ez a legizgalmasabb évad, már csak azért is, mert Jon Snow és Daenerys közelebb kerülnek egymáshoz. Ebben az évadban mindketten mondhatni „felnőtté válunk”.

Katalin hercegnő esküvői ruhájáról álmodik a Trónok harca szereplője

– Mi volt számodra a legnagyobb meglepetés a sorozat kezdete óta?
– A karakterem azon képessége, hogy életet adott egy sárkánynak.

– A sorozat fizikailag is megerőltető, és te nemrég megsérültél egy szörnyű balesetben.
– Épp egy kanadai filmforgatásról érkeztem haza, és egyik este elmentem egy rendezvényre, de a lakáskulcsomat otthon hagytam. Így megpróbáltam bemászni az egyik emeleti ablakon, amit egyébként régen többször is sikeresen megtettem. Azonban túl nagy önbizalommal igyekeztem bemászni, és a lépést elvétve, rázuhantam a bokámra. Azonnal éreztem, hogy eltört, mégis lefeküdtem aludni. A következő napon meg kellett műteni, akkora volt a baj. Mivel azonban mindez két hónappal a forgatás megkezdése előtt történt, elég időm volt meggyógyulni. Így az összes harci jelenetet végig tudtam csinálni.

– Volt olyan, hogy a forgatások alatt megsérültél?
– Nem, egyszer sem történt ilyesmi. De egész életemben távol tartottam magam a síeléstől, mert azt gondoltam, bokatörés lesz belőle…

– Mennyire változtatta meg a Trónok harcának sikere az életedet?
– Teljesen. A Trónok harca előtt három állásom volt és éppen csak kijöttem a színjátszóiskolából. A sorozat sikere rengeteg rajongót hozott, ez a legjobb dolog az egészben, és hogy úgy tűnik, alapból imádják azt, amit az HBO megvalósított.

– A trónok harca révén eléggé sokszor kell majd a vörös szőnyegre lépned. Hogyan készülsz erre lélekben?
– Nagyon fontos számomra a divat és a megjelenés. Szóval egy-egy rendezvény előtt alig várom, hogy magamra ölthessem az aprólékosan kiválasztott Chanel-ruhámat. Chanel kreációi iránt mindig is megőrültem, és persze a fiatal angol divattervezők darabjait is imádom. És Kate Middleton Alexander McQueen-esküvői ruhája… esküszöm, „ellopta” az ötletemet. Olyan, mint amilyenről én is álmodom!

– Ezek szerint szeretnél majd egyszer férjhez menni?
– Igen, határozottan.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top