Sztárok

Mi lett a Derrick szereplőivel?

Lassan negyven éve született meg a Derrick sorozat, a nyugatnémet bűnügyi filmgyártás csúcsdísze, de sokak még a modern krimiszériák korában sem feledik. Utánajártunk, mi lett II. János Pál pápa egykori kedvenc sorozatának szereplőivel.

Mi lett a Derrick szereplőivel?A 281 részt megért sorozatot a készítők 1974 és 1998 között forgatták, de Stephan Derrick rendőr főfelügyelő és segédnyomozója, Harry Klein emléke a mai napig sokakban él. A müncheni bevetéseket annak ellenére éltük át totálisan, hogy nem vakítottak, vibráltak a színek, és lengedeztek szívfájdítóan szépen a pálmafák a szélben, miként a Miami helyszínelőkben. Derricknek nem volt szexi, átható tekintete vagy szuperképességei, mint a kedvenc mentalistánknak, nem futott, kúszott úgy, mint slank kollégája, Pókember, de a szemünkben mégis etalonnak számított a rejtélyek felgöngyölítésében, a gonosz leleplezésében. Talán ezért volt oda állítólag maga II. János Pál pápa is érte, és talán azért nem feledjük őt mi sem, a 21. századi tévés bűnügyi túlkínálatban sem.

Horst Tappert – Stephan Derrick főfelügyelő

Mi lett a Derrick szereplőivel?

A kultsorozatban vállalt szerepét nem meglepő módon soha nem tudta túlszárnyalni. Az 1923-as születésű, a világháborút és hadifogolytáborokat is megjárt Tappert a Derrick szerepe után visszavonult, sőt magát a szériát is azért fejezték be, mert az idős színész vissza akart venni a tempóból, nem pedig azért, mert mi, nézők ráuntunk volna a müncheni izgalmakra. A nemcsak Európa-szerte, hanem a japánok és kínaiak milliói által is imádott színész azért vonult vissza, mert korábban megfogadta, amint betölti a 75. életévét, felhagy az egész életén át űzött mesterséggel. És nem viccelt. Horst Tappert élete során háromszor nősült, és gyerekekből is hárommal büszkélkedhetett. Harmadik feleségét, Ursula Pistort 1957-ben vette feleségül Norvégiában, ahol egy nyaralója is volt. Imádta az országot, ahogyan köztudottan rajongott a vadászatért, halászatért is. Romló egészsége miatt mindezekről, köztük szeretett norvégiai ingatlanáról is le kellett mondania. Derrick szerepének megformálója 2008-ban, 85 éves korában hunyt el.

Fritz Wepper – Harry Klein segédnyomozó 

Mi lett a Derrick szereplőivel?

Szinte hihetetlen, de ma már a segédnyomozót játszó német televíziós színész is 71 éves. Fritz Wepper, aki Harry Klein szerepét éppen szülővárosában, Münchenben alakíthatta, Németországban igen foglalkoztatott, népszerű színésznek számít, akinek karrierje a Derrick forgatásaival sem roppant meg. A színész 1979-ben elvette a kékvérű Angela von Morgent, aki korábban egy Hohenzollern herceg felesége volt, és aki két gyereket hozott a házasságba. A párnak saját gyermeke is született 1981-ben. Sophie Wepper szintén színész lett, apjával is játszott együtt több tévés produkcióban, ráadásul a Derrick sztárjához hasonlóan egy német bűncselekmény-sorozatban is szerepet vállalt. Fritz Wepper jelenleg Münchenben él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top