Sztárok

Kizárhatják Radics Gigit a dalversenyből

Ha koppintás Radics Gigi eurovíziós dala, kizárhatják a dalversenyből, ez pedig akár tönkre is teheti a Megasztár-győztes karrierjét. Ma dől el a gyanús dal sorsa, a román énekesnő és menedzsere mindenesetre nem tervez jogi lépéseket.

Jogi és szakértői szinten is folyik az egyeztetés az MTVA berkein belül Radics Gigi előadásában ringbe szállt eurovíziós versenydal, az Úgy fáj miatt, amely komoly hasonlóságot mutat egy román énekesnő slágerével. A Dal készítői és a köztévé vizsgálja az ügyet, hiszen ha egy plágiumgyanús dal kerül versenybe, az súlyos következményekkel járhat, akár ki is zárhatják Magyarországot a dalversenyből. Amennyiben a zenei szakemberek és a tévés jogászok úgy ítélik meg, hogy a két nóta feltűnően egyezik, Radics Gigit kizárhatják az eurovíziós előválogatóból. Mint a Blikk megtudta, a zsűri csütörtök délelőtt kapja kézhez a szakértői véleményeket, s ez alapján nekik kell eldönteniük, engedik-e versenyezni a dalt. A román verziót előadó énekesnő és menedzsere állítja, igenis vannak hasonlóságok a két dal refrénje között, ám nem terveznek lépéseket. A plágiumvád előtt értetlenül áll Radics Gigi és menedzsere. Joós István szerint példátlan támadássorozatot indítottak ellenük. „Nem tartom életszerűnek a plágiumot. (…) Gigi tiszta szívű lány. (…) Ha nem elég erős lelkileg, a pályáról is letérítheti a hazug vád” – jelentette ki a Borsnak.

Kizárhatják Radics Gigit a dalversenyből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top