Sztárok

Botrány! Plágiumvád Radics Gigi ellen

Radics Gigi versenydalának refrénje nagyon hasonlít egy román énekesnő slágerére. A Dalfesztivál magyar versenyzőjének a kiadója visszautasítja a vádakat, menedzsere szerint szó sincs plágiumról – írja a Blikk.

Radics Gigi versenydalának refrénje nagyon hasonlít Paula Seling román énekesnő Timpul című, 2003-ban íródott slágerére – hívta fel a bulvárlap figyelmét egy hobbizenész. Az ominózus dal nemcsak hangulatában, hanem még a dallamában is kísértetiesen összecseng a már döntős Megasztár-győztes Úgy fáj című eurovíziós versenydalával, legalábbis annak refrénjével. Egy szakértő le is kottázta a Blikknek a két szám refrénjét, s mint kiderült, a két dal refrénjének dallamvezetése szinte teljesen ugyanaz, csupán a ritmusa különbözik. A dalfesztivál magyar versenyét rendező MTVA szigorúan veszi a szabályokat, így ebben az esetben is megvizsgálták a dallal kapcsolatos plágiumvádakat, kedd délután ült össze a zsűri. Ami az amerikai karrierre vágyó Radics Gigit illeti, ő egyáltalán nem tehet arról, hogy belekerült ebbe a botrányba, hiszen ő csak elénekelte a készen kapott dalt. A megasztáros menedzsere azonban állítja, ők is megvizsgálták a slágert, és szó sincs plágiumról, s mint megjegyezte, az ilyen jellegű vádak elkerülhetetlen velejárói a dalversenyeknek.

Botrány! Plágiumvád Radics Gigi ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top