Sztárok

Akár évekig is kómában fekhet Cipő

A Republic frontembere továbbra sem reagál a külvilági ingerekre. Az orvosok szerint nem lehet mást tenni, mint várni, mikor ébred fel Cipő a harmadfokú kómából. Mindeközben kiderült, hogy az énekes szívének csak egyharmada működött.

Cipőn (Bódi Lászlón) vasárnap CT-vizsgálatot végeztek. Nincs morfológiai elváltozás az agyában, nincs ödémája, zenésztársai szerint van még arra esély, hogy visszajöjjön. Mint a Bors megtudta, az énekes – akiért a család és a rajongók mellett a sztárvilág is szorít – úgynevezett harmadfokú kómában fekszik, azaz nem reagál a külső ingerekre, valószínűleg spontán légzése sincs, ezért lélegeztetni kell. Az orvosok nem tehetnek mást, csak várhatnak, közben pedig fenntartják az életfunkciókat. „Hogy mikor tér vissza a beteg a kómából, azt nem lehet megmondani. Lehet egy hónap, de akár 5 év is” – mondta a bulvárlapnak dr. Földvári László belgyógyász. A Blikk úgy értesült az énekes kezelőorvosától, dr. Merkely Béla professzortól, hogy Cipő szívének mindössze egyharmada működött megfelelően; ugyan segíthetett volna egy szívátültetés, ám a 12 napja kómában fekvő énekes ezt elutasította. Elmondása szerint a zenészt jobban érdekelte a Republic, mint a saját egészsége. „Egy-egy kivizsgálásba mindig úgy mentünk bele, hogy előre megmondta, most 6 napja van erre, mert ekkor és ekkor már színpadon kell állnia, én pedig ezt megértettem” – árulta el a professzor. A felébredése után Cipőnek mindenképpen új szívre lesz szüksége, de minél tovább marad kómában, annál kevesebb esély van a teljes felépülésre.

Akár évekig is kómában fekhet Cipő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top