Sztárok

Bejelentette lemondását Beatrix holland királynő

Beatrix holland királynő hétfő este bejelentette, hogy lemond a trónról 45 éves fia, Vilmos Sándor javára.

Bejelentette lemondását Beatrix holland királynőA holland trónon III. Vilmos 1890-ben bekövetkezett halála óta nem ült király. Beatrix csütörtökön tölti be 75. életévét, és 1980 óta uralkodik. Fia, Vilmos Sándor beiktatását április 30-án tartják.

A királynőnek három fia van. Ám tavaly februárban súlyos csapás érte: középső gyermeke, Friso herceg balesetet szenvedett. Friso feleségével és két lányukkal pihent, ám a herceg az elsőfokú lavinaveszélyt figyelmen kívül hagyva letért a pályáról az egyik cimborájával, ez pedig lavinát indított el. A herceget csak húsz perccel a tragédia után tudták kiszabadítani a hó alól, újraélesztették, majd a helyi kórházban mesterséges kómába helyezték. Az orvosok egy hónappal később bejelentették: nem látnak esélyt arra, hogy valaha is magához térjen.

A ma lemondott Beatrix királynő természetesen reménykedik, minden héten Londonba, a Wellington Kórházba utazik, hogy imádkozzon fia ágyánál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top