Sztárok

7 hagyomány, amivel szakított Vilmos és Katalin

A nyár első felében hozza világra Katalin hercegné az első gyermekét. A hercegi pár több hagyománnyal is szakított már, és úgy hírlik, gyermeküket is máshogyan akarják nevelni, mint királyi őseik. De lássuk részletesen, mely területeken úttörő a királyi családban a cambridge-i hercegi pár.

7 hagyomány, amivel szakított Vilmos és Katalin

7. Az első trónörököspár, akik „vadházasságban” éltek

Károly nem élt együtt Dianával az esküvő előtt, sem Erzsébet Fülöppel. Sőt, mindkét hölgy szüzen állt az oltár elé. Katalin és Vilmos az elsők, akik a házasságkötésük előtt együtt éltek, mégpedig az uralkodó áldásával, aki belátta, modern időket élünk, és hogy jól sikerüljön a házasságuk, előbb ki kell próbálni azt.

6. Az első polgárlány, akiből királyné lehet

Valamennyi brit trónörökös valamelyik európai királyi család vagy legalábbis a brit arisztokrácia tagjával kelt egybe. Diana hercegné ősei az 1500-as években kaptak grófi rangot, Erzsébet anyakirályné skót őse pedig ennél is régebben. Vilmos azonban polgárlányt választott párjául.

5. Az elsők, akiknek nem a házasság első évében született gyermekük

II. Erzsébet egy évvel azután hozta világra Károly herceget, hogy feleségül ment Fülöphöz. A walesi hercegnek a házasságkötése utáni 11. hónapban született meg idősebb fia, Vilmos. Cambridge hercege azonban már több mint két éve lesz házas akkor, amikor édesapa lesz.

4. Az első apás szülés

Vilmos kijelentette, hogy ott akar lenni gyermeke születésénél. Ez eddig nem volt divat a királyi családban. Fülöp herceg például úszott, amikor a felesége a harmadik gyermeküknek életet adott. Károly ugyan ott volt a kórházban, amikor Diana szült, de a folyosón várakozott – természetesen a kórház teljes vezetésével együtt.

7 hagyomány, amivel szakított Vilmos és Katalin

3. Az elsők, akiknek elsőszülöttje mindenképpen uralkodó lesz

Nagy-Britanniában és azokban az országokban, ahol II. Erzsébet az uralkodó, megváltoztatták a trónöröklési törvényt, eszerint az uralkodó vagy a trónörökös pár elsőszülöttje, nemre való tekintet nélkül, trónra kerül. Korábban csak fiúk örökölhették a koronát, lányok, például II. Erzsébet, csak akkor, ha nem volt fiútestvérük.

2. Az elsők, akik nem alkalmaznak bentlakásos dadát

A hercegi pár eldöntötte, hogy maguk szeretnének a babájukkal foglalkozni, és nem akarnak olyan dadát alkalmazni, aki az otthonukban lakik és korlátlan hatalma van a gyermekszobában. Persze amikor hivatalos kötelezettségeiknek tesznek eleget, szükségük lesz majd bébiszitterre.

1. Az elsők, akik nem magánóvodába és iskolába íratják a gyermekeiket

Erzsébetet és húgát még a Buckingham-palotában oktatták, Károly már drága magániskolába járhatott, de Vilmos is olyan magánóviban játszott, ahová bárki beírathatta a gyermekét, ha volt rá elég pénze. Később mind Károly, mind Vilmos bentlakásos általános és középiskolába jártak. Katalin az első, aki állami óvodát szemelt ki gyermekének, közel a Kensington-palotához. Később azonban kénytelen lesz jó nevű bentlakásos iskolába íratni a gyermekét, ha a legjobb oktatásban akarja részesíteni őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top