Sztárok

94 éves magyar nagymama hódította meg Amerikát

Mamika néven híresült el a modellvilág egyik legújabb sztárja. A kamerák előtt szuperhősként pózoló 94 éves dédi Budapesten született.
Mamika további fotóit, itt találod!
Mamika további fotóit itt találod!

Frederika Goldberger a 80-as évei elején kezdte meg aktívan a nyugdíjas éveket és a pihenést, amit állítása szerint nagyon rosszul viselt. Unatkozott és boldogtalannak érezte magát, ezért unokája, Sacha Goldberger kreatív ötleteivel próbálta feldobni az idős asszonyt, akiről különféle vicces fotókat készített. Öt év és számtalan fotó után született meg végleges formájában az örökifjú Frederika „Mamika” nevű alteregója. A szuperhősös irányt a fiúunoka találta ki, aki azt nyilatkozta, az ötletet az adta, hogy mindig is rajongott a képregényekért. „Meg akartam mutatni, mi is történik a szuperhősökkel, ha megöregszenek” – nyilatkozta Sacha a Today.comnak.

A fotózás mindenesetre bevált, Mamikának nemcsak hogy visszatért az önbizalma és az életkedve, hanem valóságos senior médiasztárrá és -jelenséggé nőtte ki magát, akinek képei már albumban is megjelentek. A magyar származású idős nő esetében a szuperhős jelző tényleg megállja a helyét, az amerikai lap szerint ugyanis egy gazdag budapesti zsidó család szülötteként nem mindennapi tettet vitt véghez. A második világháborút elrejtőzve vészelte át, miközben férjével saját életüket kockáztatva mentették meg tíz másik ember életét is. Mamika később Franciaországba emigrált, családjával Párizstól nem messze telepedett le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top