Sztárok

Boldog névnapot: Erzsébet!

Hazánkban a születésnapok mellett a névnapokat is megünnepeljük. Ilyenkor barátokat, családtagokat, ismerősöket és kollégákat is köszöntünk, tehát sokkal szélesebb körben ünnepeljük, mint a születésnapokat. A köszöntéshez általában egy finom desszert, egy szál virág vagy egy üveg bor dukál.

A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

November 19.: A mai napon az Erzsébetek ünneplik névnapjukat

Az Erzsébet név héber eredetű, amely az Elisabeth német névből származik. Jelentése: isten az én esküvésem. A 14. századig a 20. század végéig töretlen sikerrel hódított, hiszen az Erzsébet név volt a leggyakoribb női név.

Az Erzsébeteket jellemzően a feladatok és sikerek éltetik. A maximalizmus jellemzi őket, hiszen mindig arra törekednek, hogy a kitűzött célt, feladatot legjobb tudásuk szerint végezzék el, így válva igazi tanítókká, vezetőkké.

Gyakran gátlásosak, így a párkapcsolatban emiatt lehetnek nehézségeik, hiszen előfordul, hogy félelmeik miatt felborul a hőn áhított harmónia.

Becézésük: Erzsike, Erzsa, Erzsó, Erzsóka, Böbe, Böbi, Böbécske, Örzse, Bözsi, Bözsike, Pöre, Pöszi, Pötyi, Csöre, Csöri, Zsóka, Zsike, Liza, Lizi, Betta, Betti

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Báthory Erzsébet – várúrnő
  • Galgóczi Erzsébet – író
  • Kútvölgyi Erzsébet – színésznő

Köszöntsd fel az Erzsébeteket egy doboz Raffaellóval!

RAFFAELLOBoldog névnapot: Erzsébet!

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.
 
Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top