Sztárok

Így él nyugdíjasként Olivia Newton-John

A színésznőre legtöbben John Travolta "szerelmeként", Sandyként emlékeznek a Grease-ből. De több mint 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, lelkes állatvédő, és egy férje rejtelmesen eltűnt.

Így él nyugdíjasként Olivia Newton-John

Olivia Newton-John a hatvanas–hetvenes évek egyik legszerethetőbb és legbájosabb, muzikális jelensége volt, akinek mintegy négy évtizedes karrierjét szokatlan, a nők körében is általános népszerűség jellemezte. A film- és zeneimádók (többségének) látóterébe a Grease Sandy Olssonjaként bekerülő bájos musicaljelenségnek még azt is milliók nézték el, hogy csupa mosoly arcával ő ejti rabul a kor hollywoodi tánccsődörét, John Travoltát – legalábbis a vásznon.

A kezdetek

A szőke énekesnő-színésznőről kevesen tudják, hogy nem az Egyesült Államok szülötte, hiába futott be elképesztő sikereket a tengerentúlon is. Olivia ugyanis 1948-ban, Cambridge-ben jött világra, ám szüleivel még kiskorában elhagyták Angliát, és Ausztráliába költöztek. Egy Nobel-díjas tudós nagypapával és egy egyetemi professzor apukával a háta mögött a kislány mégsem a tudományok híve, hanem a zene szerelmese lett. Alig tízéves korában a szülei elváltak, ő pedig az éneklésben, majd a színészkedésben lelt vigaszt, s ebben környezete szerint különösen tehetségesnek bizonyult. Olivia tinikorában már saját formációjával lépett fel, és miután barátja támogatásával benevezett a Sing Sing Sing tehetségkutató versenyre és megnyerte, kezdetét vehette szédítő karrierje.

 

Tudtad?: Nyolc évig élt együtt Patrick McDermott-tal, ám a férfi rejtélyes körülmények között eltűnt egy horgásztúra során.

Új tévés felkérései miatt otthagyta az iskolát. Az évek múlásával egyik sikeres kislemeze a másikat követte, és bár első szerelmével, Bruce Welchcsel zátonyra futott hat év után kapcsolatuk, zenei téren a csúcsra tört. Főleg folk- és countrydalokkal ért el sikereket, hatalmas malibui birtokát pedig utcáról mentett kutyusokkal és macskákkal osztotta meg. Az 1978-as Grease főszereplőnőjeként világsikert ért el. A filmet követő tömeghisztériát mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az egyik amerikai díszbemutatón Olivia még egy bordatörést is „elszenvedett emlékbe” a felajzott rajongóktól.

Így él nyugdíjasként Olivia Newton-John

 

Zenei rekordok után magánéleti tragédiák

Az, hogy jól választott pályát, nem is kérdés, és nem csupán a Grease miatt. 1974 és 1976 között rekordszámú, összesen hét listavezető dallal rukkolt elő, leghíresebb száma mégis az 1981-es sláger, a Physical, ami tíz héten át tartotta magát az első helyen. Persze a fiatalabbak őt is fokozatosan kiszorították, 1992-es visszatérő koncertkörútját mégis az akadályozta meg, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála orvosai. A részleges maszektómia sem törte meg, felépülve harcolt az esőerdőkért, szakácskönyveket publikált, sőt Ausztráliában egy egészségügyi centrumot is nyitott. Jelenleg Kaliforniában él, üzletember férjével, John Easterlinggel. Newton-John egyetlen lánya, Chloe Rose Lattanzi, 1986-ban született első férjétől, a színész Matt Lattanzitól.

Karácsonyi duett a „csak barát” Travoltával

Olivia Newton-John, úgy tűnik, nem tud zeneileg elszakadni Angliától. Most éppen 30 évnyi kihagyás után (pontosabban 1978 óta először) újra briteknek készül koncertet adni, jövő március 10-étől összesen hét stadionban áll színpadra.

Így él nyugdíjasként Olivia Newton-John

 

A 64 éves énekesnő ma is csodásan néz ki, de a ráncokkal ellentétben a szakmai elismeréseknek nincsen híján, összesen négy Grammy-díjjal tüntették ki eddig. Oliviát ennyi siker sem ösztökéli nyugdíjas évei megkezdésére, sőt. Nemrég bejelentette, hogy Travoltával karácsonyi meglepetést tervez, saját, duettekből álló albumot dobnak piacra az ünnepekre. Persze romantikának a sztoriban nyoma sincs, ahogyan a ma 58 éves színészhez a Grease forgatása alatt sem fűzték érzelmi kötelékek, hiába pletykálták is az ellenkezőjét. „Jóban voltunk, mászkáltunk együtt, elmentünk enni, inni közösen, de ebben semmi több nem volt.”

  Tudtad?: 40 év alatt 100 millió lemezt adott el világszerte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top