Sztárok

A Dallasnak “hála”, visszatér a 80-as évek divatja

Az új Dallas nemcsak olyan kultikus karakterekbe lehelt új életet, mint Samantha Ewing, hanem hatására a divatban is megjelentek egyes remake-trendek, például a 80-as évek válltömései, vagy a néha hajmeresztően mintás nadrágkosztümök.

Nem csak a nézettségi rátára volt váratlan hatással a Dallas 21 évnyi hibernáció utáni újjáélesztése, hanem a divatra is. A visszatérő sorozatban a jól ismert alakokon kívül – Larry Hagman, Patrick Duffy és Linda Gray –, ahogyan azt már olajmező-tulajdonoséknál megszokhattuk, a méregdrága, pedáns szetteken is megakad a szemünk. Hála az állandó ismétléseknek és régi kedvenceink visszatérésének, újra a 80-as évek ruháit viselhetjük.

Az egykori Ewingné, Samantha, kora ellenére is viszi e téren a prímet, tökélyre fejlesztve – nyilván jelmezfelelősi segédlettel – az elegáns, klasszikus, mégis erőt sugárzó külsőt. Az eredmény mindenesetre tetszetős, olyannyira, hogy a Dallas-retró nemcsak a nézők, hanem a kasszáknál sorban álló vásárlók szívébe is belopta magát, legalábbis ezt mutatják az eladási számok.

Samantha régi ruhái is visszatérnek
Samantha régi ruhái is visszatérnek


Dallas-effektus válltöméssel megtámasztva

A Daily Mail egyik cikkéből kiderül, hogy Londonban szinte megvadulnak a 80-as éveket idéző ruhákért, viszik a kétrészes, pasis nadrágkosztümöket (csak a High Street-i Debenhams 110 százalékos növekedéssel büszkélkedhet e téren!) éppúgy, mint a néha extrém mintás szetteket, de 34 százalékkal nőtt a kristály- és gyöngykiegészítők iránti igény is.

Hódít megint a válltömés, ami mellé egy vérbeli Dallas-fan biztosan nem átall egy karika gyöngysort is feldobni, ha egy kicsit is igyekszik a 71 éves örökifjú Linda Gray-re hajazni.

Azt mondják a londoni eladók, a sorozat remake-jének, valamint a régi részek ismétlésének hatása igen erősen érezhető a vásárlói szokások változásában. Míg tavaly a platformcipőkért taposták egymás lábát a vevők, az utóbbi hetekben úgy tűnik, az olajvállalkozók báljára készül a nagy többség, és inkább a hegyes (hétköznapi nyelven: pókkergető fazon) orrú, magas sarkú alkalmi cipőket választják.

De az új szereléseit is megvehetjük
De az új szereléseit is megvehetjük

Az estélyi ruhák közül nagy lendülettel vásárolják fel az újra divatba jött bársony- és fémes hatású darabokat, ahogyan az erőt sugárzó irodai kosztümök is reneszánszukat élik. Michelle Dowdall, a Debenhams szóvivője szerint a nők azzal, hogy követik a jól bevált öltözködési stílust, minden erejükkel szeretnének olyan benyomást kelteni, mintha egyenesen a texasi nagykutyák soraiból léptek volna ki.

Csillogó látszat

A ruhákkal együtt az ékszerek, kiegészítők divatja is visszalépett az időben, meséli Michelle Dowdall. Hozzáteszi, a gyöngysorok mellett legfőképp a méretesebb kristálykiegészítőkre buknak a vásárlók, talán mert ezek a divatékszerek egyfajta stílusnyilatkozatnak számítanak. „Mintha a Dallas arra emlékeztetné az embereket, amikor a gazdasági kilátások sokkal biztatóbbak és fényesebbek voltak, éppúgy, mint a szereplőgárda ruhatára.”

Újra hódít a gyöngysor és a fülklipsz
Újra hódít a gyöngysor és a fülklipsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top