Sztárok

Halál a királyi családban: gyászol Harry és Vilmos herceg

Szomorú hírt közöltek Vilmos és Harry herceggel: elhunyt az egykori dadájuk, akit mind a mai napig második anyjukként szerettek.

Féléves volt Vilmos herceg, amikor Olga Powell lett a dadája. Olga korábban Michael kenti herceg gyermekeinek nevelőnője volt, akikről még a királynő is azt mondta, hogy a legudvariasabb, legjobban nevelt gyermekek, akikkel valaha is találkozott. Amikor a kenti herceg csemetéi iskolába mentek, Károly és Diana lecsaptak Olgára, aki örömmel vállalta a kis Vilmos, majd Harry gondozását. Kapott egy lakást a hercegi pár otthonában, a Kensington-palotában, így mindig segíthetett Dianának, ha kellett. És gyakran volt rá szükség, hiszen Diana és Károly sűrűn voltak távol az otthonuktól. Ilyenkor Olga öltöztette, etette, hozta-vitte az óvodába, iskolába a kis hercegeket, játszott, majd tanult velük.

Amikor Vilmos, majd később Harry is bentlakásos iskolába mentek, Olga nyugdíjba vonult. Számos ajánlatot kapott arisztokrata családoktól, de nem dolgozott többet. Megkeresték újságok, könyvkiadók, hogy óriási összegért cserébe írja meg, milyen volt a walesi hercegi családnál dolgozni, de ő nemet mondott, mert szerette Vilmost és Harryt. A hercegek is imádták Olgát, gyakran meglátogatták, Vilmos herceg pedig az esküvőjére is meghívta, és közvetlenül a királyi család mellett kapott helyet az apátságban. Olga utolsó levelét Harrynek címezte. A dadus aggódott az Afganisztánban harcoló hercegért.
A 82 éves hölgy halálhíre lesújtotta a hercegeket, hiszen szinte második édesanyjukat veszítették el.

Erzsébet királynő sohasem volt képes elengedni maga mellől a gyermekkori nevelőnőjét. Bobo egész életében az uralkodó mellett szolgált 1991-ben bekövetkezett haláláig. A királynő a királyi mauzóleumba temettette el. Egyedül Bobo, illetve a férje nem királyi fenségek azok között, akik ebben a mauzóleumban nyugszanak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top