Sztárok

Boldog névnapot: Adrienn!

Hazánkban a születésnapok mellett a névnapokat is megünnepeljük. Ilyenkor barátokat, családtagokat, ismerősöket és kollégákat is köszöntünk, tehát sokkal szélesebb körben ünnepeljük, mint a születésnapokat. A köszöntéshez általában egy finom desszert, egy szál virág vagy egy üveg bor dukál.

A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

Szeptember 8.: A mai napon az Adriennek ünneplik névnapjukat

Az Adrienn név újlatin, latin–francia eredetű, a latin Adriana franciás alakja. Jelentése Hadria városából való. Hadria egy észak-itáliai város volt, nevét az Adriai-tengerről kapta.

Az Adriennek igazán érzékenyek, de annál harcosabb típusok. Remek üzleti érzékkel vannak megáldva és életfeladatuknak érzik azt is, hogy megbecsülést és sikereket vívjanak ki maguknak. Hisznek abban, amit csinálnak, így mind a magánéletben, mind az üzletiben nagy meggyőződéssel cselekednek, így mindig egy lépéssel közelebb kerülve álmaikhoz.

Párkapcsolatban egyenrangú társat keres. Elképzelhetetlen számukra, hogy ne tudjanak választottjukra felnézni. Sőt a legideálisabb partner számára csak egy olyan ember lehet, akivel együtt érhet el sikereket.

Becézésük: Adri, Adrika, Adi, Adika, Ada, Adica

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Szekeres Adrien – énekesnő
  • Zsédenyi Adrienn – énekesnő

Köszöntsd fel az Adrienneket egy doboz Raffaellóval!


RAFFAELLO
Boldog névnapot: Adrienn!

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.

Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top