nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Macaulay Culkin: Zabálnivaló gyerekből lecsúszott drogos lett

Macaulay Culkin: Zabálnivaló gyerekből lecsúszott drogos lett

Egykor a világ legcukibb gyerekszínészének tartották, ma pedig az életéért aggódnak. Megnéztük, hogyan lett a Reszkessetek, betörők! sztárjából lecsúszott drogos.
Naményi Franciska
f Ajánlom

32. születésnapját ünnepli Macaulay Culkin, minden idők második legnépszerűbb gyerekszínésze. Az 1990-ben bemutatott Reszkessetek, betörők! zabálnivaló rosszcsontjának azonban nem sok oka van az ünneplésre. Felnőtt korára karrierje nemcsak hogy megfeneklett, környezete már az állítólag drogos színész puszta életét is félti.

Pénzéhes család, elsietett házasság

Ez a séma Hollywoodban persze nem szokatlan, számos egykori gyereksztár sínylette meg a korai zajos sikert, elég, ha például Drew Barrymoore-ra vagy Michael Jacksonra gondolunk. A hasonlóan angyalarcú, egykori kölyökceleb Barrymoore ugyan nagy nehezen maga mögött hagyta drogos zűrjeit, de Michael Jacksonnak, akivel mellesleg Macaulay nagyon szoros barátságot ápolt a 90-es években, soha sem sikerült kihevernie a normális gyerekkor hiányát és a siker generálta családi botrányokat. Hasonló a helyzet Macaulay Culkinnál is, akinek hiába sikerült korai karrierjével kiemelnie a tisztes szegénységből családját, tizenöt éves korára már rajta és hat, szintén színészkedő testvérén marakodtak szülei. Egykor telefonos operátor édesanyja és a hatalmaskodó természetű, templomi sekrestyés édesapja csatájából végül a tinédzser színész került ki győztesen. Sikerült elérnie a bíróságon, hogy függetlenítsék szüleitől, akik mindketten a filmszerepei segítségével (My girl – Az első szerelem, Richie Rich, Reszkessetek, betörők! 1–2. stb.) keresett vagyonához szerettek volna hozzáférni. Édesanyjának segített kifizetni a bírósági tárgyalások miatt felgyülemlett adósságát, de apjával végleg megszakította a kapcsolatot, és két, szintén tinédzser testvérével külön költözött.

Volt barátnőjével, Michael Jackson temetésén
Volt barátnőjével Michael Jackson temetésén. További képek!

A színjátszástól visszavonult fiú a család melegét 17 évesen barátnőjével, Rachel Minerrel próbálta pótolni, akit el is vett feleségül. Két év után válás lett a vége, és hamarosan az éppen hogy elkezdett felsőoktatásból is kitették a szűrét. Macaulay ezek után a 2000-ben egy londoni színházszereppel próbált visszatérni, majd három év múlva egy tévés szerep és a Party szörnyek jöttek, utóbbiban forrónacis, drogos meleg gyilkosként hívta fel magára ismét a szakma és a nézők figyelmét. Ekkoriban a magánélete is sínen volt, ám Mila Kunisszal (Ashton Kutcher jelenlegi párjával) nyolc év után, 2011-ben szakítottak.

Drog és rendőrség

Macaulay Culkin: Zabálnivaló gyerekből lecsúszott drogos lett
Arról, hogy jelenleg kapcsolatban élne, nincsenek információk, de szemmel láthatóan nem boldog és gondtalan időszakát éli. Sőt legközelebbi barátai szerint Macaulay Culkin, akit 2004-ben egyszer már letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt, és csak 4000 dollár óvadék fejében engedték el, olyannyira a drogok rabságába került, hogy félő, hamarosan feladhatja a szervezete.

Mindezt alátámasztják azok a lesifotók is, amelyek mostanában készültek az alig 32 éves sztárról.  A csont és bőr színész állítólag súlyos heroin- és fájdalomcsillapító-függő, állapota pedig egyes források szerint akkor fordult ennyire rosszra, amikor Mila Kunisszal szakítottak. A színész mindezt sajtósán keresztül kategorikusan cáfolta, mondván, hogy a heroinfüggőségéről és súlyos állapotáról szóló híresztelések nevetséges hazugságok.

Természetesen nehéz eldönteni, hogy pontosan mi az igazság, ám a Natalie Portman esküvőjéről napvilágot látott fotókon, ahova Macaulay Culkint is meghívták, a színész már egy fokkal egészségesebb színben látható.

Megosztás Facebookon