Sztárok

Bemutatjuk Kate Middleton legjobb barátját és tanácsadóját

A királynő legkisebb fiának felesége lett Kate Middleton igazi bizalmasa. Sophie – ahogyan Katalin is – polgári származású, vidéki lány, és elszántan kiáll saját véleménye mellett, de igyekszik betartani II. Erzsébet szabályait.

Bemutatjuk Kate Middleton legjobb barátját és tanácsadóját

A királynő arra kérte Sophie-t, hogy lássa el tanácsokkal Katalint

Sophie, wessexi grófné II. Erzsébet királynő legfiatalabb fiának, Edward hercegnek a felesége. 1999-ben házasodtak össze, egy lányuk és egy fiúk van. A királynő sohasem titkolta, hogy menyei közül nem Diana hercegné és Sarah Ferguson a kedvenc, hanem Sophie. A hadtörténelem iránti szenvedélyük, a vidéki élet, a lovak szeretete állandó témájuk. A királynő nagyra értékeli azt is, hogy a mindig elegáns Sophie biztosítani tudta azt a nyugodt családi hátteret a fiának, amit Diana és Sarah képtelen volt megadni Károly és András hercegeknek, mindeközben teljes erőbedobással dolgozik a királyi család képviseletében. A királynő volt az, aki arra kérte menyét, lássa el jó tanácsokkal, vezesse be a királyi életbe Kate Middletont.

A wessexi grófné családja a saját vállalkozásából lett gazdag

 

Edward herceg és Sophie
Edward herceg és Sophie

Sophie és Katalin hamar összebarátkoztak, támaszra lelnek egymásban, mégpedig azért, mert túlságosan hasonlítanak egymásra. A wessexi grófné, akárcsak Katalin, olyan családba született bele, mely saját vállalkozásából lett gazdag. Vilmos feleségének szülei gyerekzsúrokhoz árultak kellékeket, Sophie apja, Christopher autógumi-kereskedésből vagyonosodott meg. Mindkét nőt lenézték, hogy nem arisztokrata, de ők büszkén vállalták családjaikat. Sőt míg néhány arisztokrata család csak várja a királynő meghívását egy teára, addig Katalin szülei és Sophie apja rendszeres vendég a királynő házaiban.

Mindketten bentlakásos iskolába jártak, és mielőtt beházasodtak a Windsor-házba, civil munkájuk volt. Katalin egy ruhacég tanácsadójaként, Sophie pedig négy évig egy londoni rádió közönségkapcsolati és sajtómunkatársa volt. Sophie 1996-ban alapította meg saját cégét, az RJH Public Relationst, s ezt a munkát csak a házasságkötése után hagyta abba. Sophie nagy tapasztalattal a háta mögött rengeteget segített Katalinnak, hogyan kezelje a sajtót, mialatt Vilmos udvarolt neki, elmondta, hogyan szökhet el a paparazzik elől, milyen ruhát viseljen, hogy a média ne találjon benne hibát – ebben mondjuk annyira nem voltak sikeresek a tanácsai. Ő volt az, aki később megismertette vele, hogy a különböző királyi eseményeken mit viseljen, hogyan alkalmazkodjon a királyi protokollhoz, hogyan alakítsa ki udvartartását, kezdve a titkárnőtől a sofőrig, miként viszonyuljon a testőreihez.

Öltözködési tanácsot is kapott tőle Katalin

Bemutatjuk Kate Middleton legjobb barátját és tanácsadóját

Sophie vette rá a királynőt arra, hogy engedjen Katalinnak, aki szívesebben veteti körül magát női testőrökkel. Katalin nemcsak a férje és a királynő véleményét kérte ki abban, hogy milyen szervezeteket, jótékony ügyeket támogasson, hanem Sophie-ét is. A wessexi grófné javasolta azt, hogy kevés közszereplést vállaljon, ne essen abba a hibába, mint egykor Diana, aki házassága első évében 173 nyilvános eseményen vett részt, és munka szinte agyonnyomta őt. Sophie legfontosabb tanácsa mégis az volt, hogy soha ne beszéljen politikáról, politikusokról, és ne kritizáljon senkit, csak a legközelebbi családtagjai között. 2001-ben ugyanis a brit News of the World napilap egyik álruhás riportere felvette, ahogy Sophie sértő megjegyzéseket tett a brit kormány egyes tagjaira, illetve beismerte, hogy rangját is felhasználná arra, hogy vállalkozásának Bemutatjuk Kate Middleton legjobb barátját és tanácsadójátügyfeleket szerezzen. A grófné ezután hagyta ott állását, bár a botrány nem igazán rendítette meg a népszerűségét.

Ezt a sok-sok segítséget köszönte meg Katalin azzal, hogy Sophie és Edward kislányát, Lady Louise-t kérte fel egyik koszorúslányának az esküvőjekor. Mindezek után nem lenne csoda, ha Katalin első gyermekének Sophie és Edward lennének a keresztszülei.

 

Miért nem hercegné?

Edward 1999. június 19-én vezette oltár elé Sophie Rhys-Jonest a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Az esküvő napján a királynő a Wessex grófja és Severn vicomte-ja címeket adományozta a hercegnek, pedig a királyi családban általában hercegi címet kaptak az uralkodó fiúgyermekei esküvőjük napján. De bejelentették, hogy Edwardé lesz az Edinburgh hercege cím, amelyet 1947 óta az apja visel, amikor az visszaszáll a koronára, vagyis Fülöp edinburgh-i herceg halála után. A grófi cím ellenére a párt és gyermekeit megilleti az őkirályi fensége megszólítás.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top