Sztárok

Hollywood legdögösebb pasijai tangában

Mi a közös Channing Tatumban és Matthew McConaughey-ban? Sokak szerint nekik van a legszebb felsőtestük Hollywoodban, és most mindketten ledobták a textilt. Moziajánló.

Magic Mike

Hollywood legdögösebb pasijai tangában

Mivel a nők filmes vetkőzéseiből Hollywood már évek óta sportot űz, ezért egy filmes női sztriptízre már nem nagyon kapja fel senki a fejét, viszont a pasikat eddig jobbára távol tartották a műfajtól. Ha netán mégis sor került volna a várva várt pillanatra, akkor is többnyire elviccelték (Alul semmi), vagy egy olyan csóka (Rob Schneider – Tök alsó) vetkőzött, akire igazából senki nem volt kíváncsi. Az álomgyár alfahímjei többnyire megmaradtak a zuhanyzós jelenetekben történő fenékvillantásoknál, ám most gondoltak egy merészet. Channing Tatum elmesélte élete azon időszakát Steven Soderbergh rendezőnek, amikor még chippendale-fiúként kereste a kenyerét, a direktornak pedig annyira megtetszett az ötlet, hogy filmet készített belőle. Persze Tatummal a főszerepben. Ne kerteljünk: gyakorlatilag megcsinálták a Showgirls pasis változatát, azzal a jelentős különbséggel, hogy filmjük az átlagon felüli férfitestek megmutatásán túl is szerethető maradt. Egészen parádés, amikor cowboyos sztorit vagy katonai gyakorlatozást imitálva hergelik a röhögve sikítozó nők tömkelegét, de ez a film attól igazán jó, hogy olyankor is érdekel a sorsuk, amikor felöltöznek és hazamennek munka után. Alapjáraton egy szokványos karriertörténet (egy csóró srác betör a showbizniszbe, ahol talál magának egy mentort, ám közben drogügyekbe keveredik) bontakozik ki előttünk, de mivel a figurák hihetők, a párbeszédek jók és hitelesek, és tényleg vannak működőképes konfliktusok, sőt még szerelmi szál is (Tatum belezúg tanítványa nővérébe), ezért simán megbocsátjuk neki azt is, hogy végig kiszámítható marad. A folytatás már készülőben, de higgye el mindenki, hogy ha egy filmről még amerikai hetero férfiak is azt írják, hogy „a Magic Mike chippendale-előadásai láttán magam is elgondolkodtam azon, hogy megérné homoszexualitásra váltani”, akkor azt sokáig nem fogjuk megunni.

 

 

Rendezte: Steven Soderbergh
Szereplők: Channing Tatum, Matthew McConaughey, Alex Pettyfer
Eredeti cím: Magic Mike
Korhatár: 16
Forgalmazza: Big Bang Media
Értékelésünk: 4/5

Amit még mindig tudni akarsz a szexről
Mostanában a filmesek megtalálták maguknak a nyugdíjasokat, és végre nekik szóló (de nem csak számukra élvezhető) filmeket is forgatnak. A meglehetősen rossz című Amit még mindig tudni akarsz a szexről című filmnek nincs köze Woody Allen hasonló című komédiájához, lévén tükörfordítás szerint a mozit Reményforrásnak keresztelték az alkotói. Senki ne riadjon meg, de a film kb. fele egy terapeuta rendelőjében játszódik, ahol hárman beszélgetnek. Na de milyen arcok! Oké, Meryl Streep esetében már nem nézünk olyan nagyot, hogy „hej, most mekkorát játszott”! Nála ez az alap. Harmincegy évnyi házasság után elégedetlen, a kapcsolatát megmenteni kívánó, szeretetéhes nőként is több mint tökéletes. Steve Carell soha életében nem volt ennyire visszafogott, mint most házasságterapeutaként, viszont itt van nekünk a mindig morc Tommy Lee Jones, aki egyszerűen parádés alakítást nyújt Streep zsémbes, morgós és a szeretetét kimutatni képtelen férjeként. A rendező ügyesen használta ki, hogy Jonest általában mindenki morgós vén medveként tartja számon, ezért amikor elkezd szembemenni a figurájával, és kimutatni az érzelmeit, azok tényleg szenzációs pillanatok. A film nemcsak komédiaként működik (persze annak is pazar), hanem házassági tanácsadásként is. Megtudhatjuk belőle, hogy soha ne kényelmesedjünk el egy kapcsolatban, és mindig tegyünk érte, hogy a másiknak is jó legyen. Az meg csak a hab a tortán, hogy közben a terapeuta kanapéján olyan dumákat hallhatunk, hogy „Mit szeret a legjobban a szexben? – A szexet.” És arról még nem is beszéltünk, hogy a moziban játszódó erotikus jelenet viccesebb bárminél, amit eddig idén láttunk.

 

 

Rendezte: David Frankel
Szereplők: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell
Eredeti cím: Hope Springs
Korhatár: 12
Forgalmazza: Pro Video
Értékelésünk: 5/5

Abraham Lincoln, a vámpírvadász
Oké, tudom, hogy sokan már a cím hallatán leestek a székükről. Nekik van igazuk. Az Abraham Lincoln, a vámpírvadász pontosan akkor marhaság, mint amekkorának elsőre tűnik. A filmesek olvasatában az amerikai történelem egyik legfontosabb elnöke azért tett meg mindent a rabszolgaság eltörléséért, mert a déli földesurak nagy része vámpír volt, a rabszolgák vére pedig az ő szomjukat hivatott csillapítani. A filmbéli Lincoln persze nem csak beszédekkel és hadsereg toborzásával tesz az ügy érdekében. Maga is ezüstélű baltával tesz rendet éjszakánként, útját pedig levágott vámpírfejek szegélyezik. A film legnagyobb baja, hogy alkotói komolyan vették. Egy ilyen címmel simán lehetett volna valami nagyon poénosat forgatni, de itt még egy satnya kis kikacsintásra se tellett. Lincoln tömegével henteli a vérszívókat, közben pedig pörögnek előttünk az amerikai történelem híres eseményei, élén a gettysburgi csatával. Némileg szórakoztató, ahogy a filmesek átértelmezik a történelmi tényeket, de sajnos ennél többet ne is várjunk az Abraham Lincoln, a vámpírvadásztól. A fiatal Liam Neesonre feltűnően hasonlító főhős, Benjamin Walker sajnos nem elég karizmatikus főszereplőként, a többiek csak asszisztálnak ehhez a B-filmes, gagyi számítógépes effektusokkal terhelt abszurdhoz marhasághoz.

 

 

Rendezte: Timur Bekmambetov
Szereplők: Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead, Dominic Cooper
Eredeti cím: 16
Forgalmazza: InterCom
Értékelésünk: 2/5

Van még néhány film, amitől tátva marad a szánk idén…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top