Sztárok

Hoppá! II. Erzsébet nem Vilmosra hagyná a trónt

Nagy népszerűségnek örvend Vilmos herceg és mindenki alkalmasnak találja az uralkodásra, ám a királynő mégsem rá, hanem másik unokájára, a 22 éves Eugenie hercegnőre hagyná a trónját, ha tehetné...
Hoppá! II. Erzsébet nem Vilmosra hagyná a trónt

Kitűnővel végzett az egyetemen

Névjegy:
A 22 éves hercegnő, Eugenie 1990. március 23-án született Londonban, a királynő hatodik unokájaként, ő és nővére az egyedüliek a királynő lányunokái közül, akik viselhetik az őkirályi fensége címet. Szülei, András herceg és Sarah Ferguson hat évvel később botrányos körülmények között váltak el, de továbbra is egy fedél alatt éltek, közösen nevelték Eugenie-t és nővérét, Beatrice-t.

Eugenie a királynő kedvenc fiának, András hercegnek a kisebbik lánya, Vilmos unokatestvére. A csendes, rendkívül eszes, bájos hercegnő mindenki kedvence a Windsor-házban, különösen a királynő imádja. Bár II. Erzsébetnek nyolc unokája van, Eugenie a kedvence. „A királynő Eugénie hercegnőben látja azt, aki a legalkalmasabb lenne a trónra – mondta a Buckingham-palota sajtóosztályának egyik munkatársa. – És hogy miért? Mert a hercegnő épp olyan, mint a királynő. Visszafogott, méltóságteljes, mindig a kötelességeit helyezi előtérbe, soha nem keveredett botrányba, és szerényen él. Emlékezzenek csak vissza, amikor a hercegnő Newcastle-be ment egyetemre, albérletbe költözött a társaival, így sok pénzt megspórolt az alattvalóknak, ez pedig tetszett a királynőnek. Az is, hogy az egyetemen angol irodalmat, művészettörténetet, s mellette még politikatudományokat tanult, és a családból ő kapott egyedül jelest az államvizsgán” – méltatták a hercegnőt, aki megelőzte unokatestvéreit, Vilmost, aki földrajzból diplomázott és messze nem teljesített ilyen jól. Harrynek pedig diplomája sincsen.

Hoppá! II. Erzsébet nem Vilmosra hagyná a tróntRendszeresen jótékonykodik

II. Erzsébet ezenkívül csodálattal beszél arról, hogy unokája mennyire kitartó, és nincs az a tragédia, amiből ne tudna talpra állni. Eugenie-nek ugyanis súlyos gerincferdülése van, emiatt 2002-ben megoperálták. Két titánrudat ültettek be a hátába, amelyeket nemrég kivettek ugyan, de a csúnya hegek ma is a hercegnő hátán éktelenkednek. Nem véletlen tehát, hogy a hercegnő a betegeket és a kórházat támogatja leginkább, de nővérével együtt egy a rákos tinédzserek segítésére létrehozott alapítványban dolgozik. Nemrégiben pedig egy napon át kerékpározott egy csapat fiatallal, hogy kedvenc kórháza ortopédiai osztályának adományokat gyűjtsön. 9000 font jött össze.

Szerelmi élete sem botrányos

Akárcsak egykor a királynő, úgy Eugenie is már fiatalon szerelmes lett, és akárcsak Erzsébetnek, úgy neki sem volt senki más az életében. A szerencsés férfi pedig, akinek Eugenie odaadta a szívét, egy gazdag család sarja, Jack Brooksbank, aki jelenleg éttermeket üzemeltet Londonban és megpróbál saját jogán vagyont szerezni. Erzsébet elégedett az unokája választásával, mindig is tetszett neki, ha valaki saját erejéből próbál előrébb jutni. Ha a hercegnő áldását kérné a házasságához, Erzsébet végtelenül boldog lenne, és azonnal igent mondana.

Lehet Eugenie királynő?

II. Erzsébet után Károly hercegre száll a korona. Őt Vilmos követi a trónon V. Vilmosként. Eugenie hercegnő jelenleg hatodik a trónra várók sorában, megelőzi őt a nővére, az apja és Harry herceg is. Nem valószínű tehát, hogy a királynő vágya teljesül, sokkal biztosabb az, hogy hatalmas vagyont hagy kedvenc unokájára, aki a férjhezmenetele után is birtokolhatja az őkirályi fensége, Eugenia hercegnő címet, élvezheti a királyi család tagjainak járó előnyöket, részt kell vennie a közéletben, de nem olyan erőbedobással, mint Vilmosnak és Katalinnak kell majd. Valószínűleg ezzel az élettel Eugenie tökéletesen elégedett lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top