Sztárok

Ezer hajó köszönti II. Erzsébetet

Csak a II. világháború alatt, 1944-ben, a normandiai partraszállás során gyűlt össze annyi hajó, mint amennyi június 3-án a királynőt köszönti majd Londonban, a Temzén.
Gyémántjubileum-hét a Nők Lapja Cafén!
Ez a hét a 60 éve uralkodó II. Erzsébetről szól! Kövesd velük az ünnepséget, less be a kulisszák mögé, és tudj meg mindent a királynőről!

 

További cikkek a témában!
60 érdekesség a 60 éve uralkodó II. Erzsébetről
Gary Barlow zenét írt az ünnepségre! – hallgasd meg az NLCafén!
Kylie Minogue és a többiek – ők lépnek fel a gyémántjubileumon

Ezer hajó, csónak, bárka, hadihajó, jacht, kajak, kenu, mentőhajó, uszály köszönti majd az uralkodót trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából. II. Erzsébet a királyi család valamennyi tagját meghívta a világ legnagyobb hajófelvonulására, így mondva köszönetet nekik, hogy az elmúlt hat évtizedben támogatták őt!

Négy hónapig varrták a zászlót
A leglátványosabb hajón, a Glorianán, a királyi bárkán a királynő, a férje, Fülöp herceg, Károly, Kamilla, Vilmos, Katalin és Harry utaznak majd. Az aranyszínnel és bordóval bevont hajón külön zenekar szórakoztatja majd őfelségét, a bárkát több tízezer virággal díszítik, a pezsgőt pedig olyan kristálypohárban szolgálják fel, melyet egykor Viktória királynő is használt az 1800-as években. A hajó hatalmas lobogóját már fél éve varrják. A zászlóra ugyanis a királyi címert hímezték több mint félmillió aranyszínű gombbal, melyet egy varrónőkből álló csapat négy hónap alatt tűzött fel. Az ezt követő hajókon a királyi család tagjai utaznak majd a kormány, az egyházak és a hadsereg vezetőivel.

Ezer hajó köszönti II. Erzsébetet

Kik nem lesznek ott az ünnepségen?
A királyi család mindössze két tagja marad távol a fényes, másfél óráig tartó felvonulástól: a királynő unokája, Zara, aki a londoni olimpiára készül díjugrató sportágban, illetve a kenti hercegné, aki betegsége miatt már egy ideje visszavonult a közélettől, mindennapjaiban zenét oktat egy általános iskolában.
A menetet egy rendkívül nagy teherbírású hajó vezeti majd, melyen nyolc, a királynőről, a férjéről, négy gyermekükről és két unokájukról elnevezett harang szólal meg folyamatosan, erre válaszolnak London harangjai. A parton, ahol több százezer ember fér el, és több hajón zenekarok játszanak majd, úgyhogy a felvonulás hangulatos partinak ígérkezik. Az eseményt egyébként teljes egészében magánszemélyek és vállalatok adományaiból finanszírozzák, a királynő ugyanis ragaszkodott ehhez. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top