Sztárok

Dagad a brit botrány a magyar kosarasok körül

Alig pár hete, hogy a Face Team nevű magyar akrobatikus kosárlabdacsapat a Britain's Got Talent tehetségkutató összes zsűritagját meghódította és továbbjutott. Most mégis egyre több támadás éri őket. Megnéztük, miért.
Dagad a brit botrány a magyar kosarasok körül
Kik is ők?
A műfaj, amit a fiúk képviselnek, egyfajta akrobatikuskosárlabda-színház. Amit csinálnak, az nem egyedülálló, ahogyan csinálják, az igen. A Face Team-esek pár éve még úgy nyilatkoztak, hogy a kosaras show nagyágyúi között rajtuk kívül amerikai és francia csapatok szerepelnek, amiből akkor mintegy 10-15 lehetett. És hogy miért is különlegesek? Azért, mert a kosarazás mellett labdazsonglőrködnek, kézilabdáznak és gumiasztaloznak is, amit bele is iktatnak produkcióikba.

Feltűntek egy másik műsorban

A Face Team kosarasformáció nevét egyre szélesebb körben ismerik, nemcsak itthon, hanem már külföldön is. A magyar fiúk produkcióját áprilisban közel 13 millió néző követhette nyomon élőben a Csillag Születik brit megfelelőjében, a Britain’s Got Talent tehetségkutatóban. A fellépésük valóságos lavinát indított el, ami úgy tűnik, nem nélkülözi a mellékzöngéket sem, hiába hódították meg a show-ban egytől egyig a zsűritagokat. Még a hírhedten szőrösszívű Simon Cowell száján is kicsúszott egy elismerő „wow”. Éppen az a bibi, a The Sun ugyanis most előtúrt egy olyan korábbi tévéadást, amiből kiderül, hogy a tévés producer másik műsorában, a Red Or Black játékműsorban felléptek már tavaly szeptemberben a magyar fiúk. „Britain’s Got… no new Talent” (Nagy-Britanniának van… vagyis nincs új tehetsége) – próbálják némiképp szenzációhajhász címmel eladni a sztorit, egyúttal lehúzni a magyar versenyzőket. Simon Cowellt is megkérdezték, mondván: érdekes, hogy a magyar csapat alakítását úgy nézte végig a Britain’s Got Talentben, mintha soha az életben nem látta volna őket korábban.

Mondvacsinált, buta indokok

A Red Or Black egyik korábbi fellépője azonnal kiszúrta a magyarokat, és bundaszagot gyanított a tehetségkutatón. „A barátnőm szerint már az is furcsa, hogy magyarok szerepelhetnek a show-ban, de amikor elmondtam, hogy korábban hol láttam őket, egészen kiakadt. Mondjuk én is nagyon dühös vagyok, szerintem nem helyes, hogy előtte már szerepeltek Simon Cowell egy másik műsorában” – nyilatkozta a férfi, aki szerint a Face Team így mások elől vette el a helyet. A dolog komolyságából még inkább elvesz, hogy a lap által felhajtott nyilatkozó szerint a helyzet nem lenne ennyire rossz, ha a producer jelét adta volna, hogy felismerte a kosarasokat. A lassan óvodai homokozós vérvádak közé azért a lapnak sikerült valakit a másik oldalról is megszólaltatnia, egy Britain’s Got Talent-es bennfentes címszóval. Az informátor elmondta, hogy az említett tavalyi adás forgatásánál Cowell a tengerentúlon tartózkodott, a Face Teamnek pedig elenyésző szerepe jutott a műsorban.

A Twitteren és a YouTube-on is sokan támadják a csatornát, hogy ha brit tehetségekről nevezik el a műsort, akkor miért versenyeztetnek benne magyarokat. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy külföldiek eddig is szerepeltek és idén is. A legutóbbi adásban egy félmeztelen francia fiúcsapattal és egy Londonban élő Chica Latina nevű kolumbiai fellépővel rázták a műsorkészítők a pofonfát.

Dagad a brit botrány a magyar kosarasok körül

Bárki jöhet Európából, aki tehetség

A fiúknak a londoni médiazivatar ellenére erős a rajongótáboruk, komoly magyar szurkolóhadtest áll mögöttük, nemcsak az itthoniak, hanem a kint dolgozó honfitársak képében is. A botrány, mint tudjuk, jót tesz a nézettségnek, és a Face Teamnek biztosan nem árt egy kis hírverés, főleg ha az semmit sem vesz el a produkciók értékéből. A királyi családnak nagyon tetszett a szombati műsor. Természetes, hogy ők is figyelemmel kísérik a Britain’s Got Talent show-t, hiszen aki ezt megnyeri, az felléphet a Királyi Varieté műsorában” – nyilatkozták a műsor után a fiúk a Nők Lapja Cafénak. Akkor a Britain’s Got Talent szombati epizódja nézettségi rekordot döntött. A Britain’s Got Talent jelenlegi álláspontja az, hogy bárki jelentkezhet Európából a műsorba, akinek joga van Angliában élni és dolgozni.
Ezt sok néző rossz néven veszi, mondván, így a műsor címe nem állja meg a helyét, de azért akadnak a királyi családon és a magyar rajongókon kívül is, akik elnézőbbek az „import tehetségekkel” kapcsolatban. „Ott volt a tavalyi szériából a román szereplő, Razy is. Kit érdekel, ki honnan jön, míg tehetséges?” – tette fel egy brit kommentelő a kérdést, ami részünkről akár végszónak is beillene ebben az esetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top