Sztárok

Ebben a ruhában keresztelik meg Vilmos herceg és Kate Middleton gyermekét

Egy éve házasodott össze Vilmos herceg és Kate Middleton. Azóta az egész világ reméli, hogy nemsokára bejelentik, Katalin hercegnő gyermeket vár. A baba még meg sem fogant, de már eldöntötték a sorsát, törvényekkel szabályozzák az életét, cserébe felbecsülhetetlen vagyont örököl!

Ebben a ruhában keresztelik meg Vilmos herceg és Kate Middleton gyermekétAkár lányuk, akár fiúk születik majd, a baba valamikor Nagy-Britannia és számos más ország, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland uralkodója is lesz. Tavaly ugyanis azoknak az országoknak a miniszterelnökei, ahol II. Erzsébet a királynő, elfogadtak egy törvénymódosítást, mely szerint Vilmos és Katalin első gyermeke nemtől függetlenül uralkodó lesz.

A baba még meg sem született, de már eldöntötték a sorsát, törvényekkel szabályozzák az életét. Már a keresztelőjén is csak azt a ruhát viselheti, melyet Viktória királynő első gyermekének születése, azaz 1840 óta minden királyi baba hord. Születése után testőröket rendelnek ki mellé, törvény írja elő, hogy még az óvodai teremben is ott kell ülniük a gorilláknak, később az iskolában és az egyetemen is. Az érettségi után olyan egyetemet kell választania, ahol alkotmányjogot, történelmet, közgazdaságtant, és mint az anglikán egyház jövendőbeli feje, hittant is tanulhat. Éveket kell eltöltenie a légierő, a tengerészet, egyszóval a katonaság kötelékében, hiszen egyszer ő lesz a hadsereg főparancsnoka. Már kiskorában meg kell tanulnia, hogy királyi rendezvényeken hogyan kell állni, kezet fogni, mikor szabad mosolyogni, integetni, miről szabad beszélgetni az utca emberével és az amerikai elnökkel. Naptára hónapokra előre tele lesz, és nem mondhat le egy rendezvényt sem.

Szerelmi élete sem lesz egyszerű: ha a trónörökös házasodni akar, akkor valamennyi jövendőbeli országának parlamentje szavaz a frigyről, ha egy is nemet mond, fuccs az esküvőnek.

Persze mindezt ellensúlyozza némiképpen az a vagyon, amit majd mint uralkodó örököl. Bár a Buckingham-palota, a windsori kastély, a Kensington-palota, a St. James-palota az állam tulajdona, de azt csak az uralkodó és családja használhatja. Viszont egykor majd Vilmos és Katalin elsőszülöttjének magántulajdona lesz a norfolki Sandringham-kastély, a skóciai Balmoral a hozzátartozó 260 négyzetkilométernyi földekkel, a tenger melletti Mey-kastély, a közeli Birkhall, Károly herceg kedvenc vidéki háza, Highrove, és az anyakirályné egykori vidéki otthona, a Windsor melletti Royal Lodge.

A Windsor melletti Royal Lodge
A Windsor melletti Royal Lodge

A születendő gyermek örökli majd Erzsébet királyné, Kamilla és Diana hercegnők mesés ékszergyűjteményét is. Hogy ez mennyit ér, arra egyszer a királyi ékszerész így felelt: „abszolút lehetetlen vállalkozás lenne ezt felbecsülni!”  Egyszer Vilmos első gyermekéé lesz a világ legnagyobb bélyeggyűjteménye, mesés képzőművészeti alkotások, köztük Rubens, Van Dyck és Michalengelo alkotásaival, lóversenyistállók, történelmi autók, első kiadású könyvritkaságok, több száz éves porcelánok…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top