Sztárok

Glenn Close: “Nem szeretem, hogy ennyire öregszem”

A színésznő azt mondja, imád farmerben és pólóban járni. A civil életben nem sminkeli magát, a saját frizuráját képtelen megcsinálni, és ahogy minden nő, ő is gyűlöli a tényt, hogy öregszik.
A Végzetes vonzerő címú moziban
A Végzetes vonzerő című moziban

Másképp viselkednek önnel az emberek egy-egy új filmjének bemutatója után annak megfelelően, hogy abban milyen karaktert játszik?

Ez egy érdekes kérdés. Az egyetlen olyan szerepem, amely igazán nagy reakciót váltott ki az emberekből, és amelynek a hatását még mindig érzem, az a Végzetes vonzerő.

Az egy 1987-es film. Még mindig van hatása?

Igen, még mindig. De persze ez nem úgy néz ki, hogy az emberek odajönnének hozzám és azt mondják, hogy utálnak vagy ilyesmi. Csak elmondják, hogy láttak benne, és hogy tetszett az alakításom. A hatalom hálójában sorozat miatt is oda szoktak hozzám jönni, elmondják, hogy nem szeretik Pattyt, de ez soha nem rólam szól. Tudják, hogy különbség van köztem és a karakter között.

Ha már a sorozatot említette, mennyire szereti a filmsorozattal járó munkakörülményeket?

Noha a karakter ugyanaz, a munka mégis változatos. Jobb, mint színházban ugyanazt a szerepet játszani három évig. Ott minden nap egy és ugyanazt a dolgot csinálja az ember. Itt azért naponta más és más helyzetbe kerülök, a figura pedig még mindig érdekes számomra. Ha eljön az az idő, amikor már nem fogom élvezni ezt a szerepet, akkor kilépek a sorozatból. De egyelőre ez a veszély nem fenyeget.

Szokott változni annak megfelelően, hogy éppen milyen karaktert alakít?

Nem. Amint kilépek a civil életbe, vagyok, aki vagyok.

Milyen a civil életben?

Hm, lássuk csak. Nagyon rossz vagyok a frizurám elkészítésében, nem vagyok jó a vásárlásban sem. Legszívesebben egész nap farmerben és pólóban járnék. Minden egyes nap. Tudom, hogy ez az én koromban megdöbbentő, de ezen a téren azt hiszem sosem növök fel. Nem érdekelnek a ruhák, a divat. Az ember azt hinné, ennyi idő alatt azért már megtanultam valamit az öltözködésről – de nem.

Mi az, amit nem annyira kedvel a munkájában?

Lehet, hogy meglepő lesz, amit mondok, de nagyon félénk gyerek voltam. Ez a félénkség még valahol ma is él bennem. Amikor az ember fellép a színpadra, eljátszik egy szerepet, legyőzi a félelmét. De azt még mindig nehezen viselem, amikor be kell lépnem egy terembe, ahol mindenki ismer engem, én viszont nem ismerek senkit. Ez az egyik legkevésbé kedvelt része.

Tényleg ennyire félénk, visszahúzódó?

Igen. Sokszor még mindig bizonytalan vagyok magammal szemben, persze más téren is. Nem szeretem például, hogy ennyire öregszem. Az idősödés nehéz egy nő számára. Nem tetszik, ahogy a bőröm kinéz.

Férjével egy jótékonysági rendezvényen
Férjével egy jótékonysági
rendezvényen

De ön nagyon jól néz ki…

Ó, igen, mondjuk úgy, hogy rendben vagyok. Most smink van rajtam és a fodrászok megcsinálták a hajam. Egy nő számára szerintem lényegesen nehezebb a kort elfogadni, mint a férfiak számára. Mi, nők, az életünk egy részében szexuálisan attraktívak vagyunk, aztán az idővel ez elkezd változni. Nem azt mondom, hogy nem vagyok attraktív, de más, mint régen volt.

Elképzelte magát valaha más pályán, mint a színészet? Mondjuk ügyvédként?

Ügyvédként? Nem, soha. Túl sok olvasás, túl sok tanulás… Ha valami más pályát választanék, akkor annak inkább az állatokhoz és az állatok tanulmányozásához lenne köze. Igen, talán valahol a dzsungelben lennék és egy vadállat-populációt tanulmányoznék, hogy megmenthessem őket.

Miért pont az állatok?

Connecticutban egy gyönyörű földterület közepén nőttem fel. Mindig közel éreztem magam a természethez, lenyűgöz az állatok viselkedése. Ott vannak a kutyáim: ismerem a viselkedésüket, a természetüket. Mindig előre meg tudom mondani, mit fognak csinálni. Érdekel a természet és néhány olyan faj sorsa, amely a kihalás szélén áll.

Ezek szerint valószínűleg a legtöbbet az Animal Planetet nézi…

Ha tévézek, akkor igen. De általában csak nagyon keveset ülök le a képernyő elé. Általában vagy dolgozom, vagy túl fáradt vagyok hozzá. Ha pedig nem dolgozom, és végre a férjemmel lehetek, akkor nem ülünk a tévé előtt.
 
Glenn Close A hatalom hálójában című sorozatban látható legközelebb az AXN csatornán. Az Emmy-díjas sorozat minden pénteken este látható az AXN-en.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top