Sztárok

Kisember kontra Stohl András

Kedden ítélet várható Stohl András ügyében. A legsúlyosabb sérült, Kaincz Pál nem kíván börtönt a színésznek, csak azt, hogy "a kisember igazsága kiderüljön", míg Stohl és ügyvédje egyértelműen azt szeretné: ha az elsőfokú ítéletnél sokkal enyhébb büntetés születne. Kedden percről-percre jelentünk a bíróságról és videóban is tudósítunk a döntésről!
Fotó: Sanoma Archív/Vörös Szilárd
Fotó: Sanoma Archív/Vörös Szilárd

Az RTL műsorvezetője és a Nemzeti Színház színművésze, Stohl András 2010 májusában okozott autóbalesetet, amikor hazafelé tartott ittas állapotban. Az első tárgyalást december 14-én tartotta a bíróság, akkor ismertették a vádat, amely “súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette” volt. 2011. március 31-én folytatódott a büntetőper, Stohl a tárgyalás előtt lecserélte ügyvédjét.  A színész elismerte bűnösségét és ismét bocsánatot kért áldozataitól. A tárgyaláson módosították a vádat “maradandó fogyatékosságot okozó ittas vezetésre”. Az elsőfokú ítélet két év négy hónap letöltendő börtönbüntetés volt, öt évre bevonták Stohl jogosítványát valamint vállalnia kell a perköltséget és három évre eltiltották a közügyektől. Korábbi kijelentéseivel ellentétben Stohl nem fogadta el a bíróság döntését, fellebbezett enyhítést és felmentést kérve.

Stohl a tárgyalás után, április elején ismét ügyvédet cserélt, majd bejelentette, hogy eltűnik a képernyőről. Ezután nyakába vette Magyarországot és iskolákban tartott előadásokat a drog és az alkohol hatásairól. Időközben felröppentek olyan hírek is, melyek szerint még a másodfokú ítélet előtt elveszi gyermeke anyját, de ez később kacsának bizonyult. A tárgyalás közeledtével új védője elmondta, hogy Stohl eddig közel 4 millió forint anyagi kártérítést fizetett a sérülteknek. Egy áldozat kivételével mindenkivel sikerült megegyeznie, az ügyvéd fordulatokat ígért a június 21. tárgyalásra.

Júniusban Stohl újra bíróság elé állt. Az egésznapos tárgyalás felért egy cirkusszal. Orvos szakértők órákig vitatkoztak arról, hogy K. Pál sérülése egyértelműen a balesetnek tudható-e be. A kirendelt szakértő és a védelem szakértője a nap végére megegyezett abban, hogy a csípőmozgás beszűkülését okozhatta más is, mint a baleset. „Nem lehet bizonyítani, hogy a baleset okozta” – hangzott el a tárgyalóteremben.
A tárgyalás végén újabb szakértői vizsgálatokat rendelt el a bírónő, aki hozzátette: Stohl valósággal dörömböl a börtön ajtaján.

Stohl nyáron továbbfolytatta prevenciós útját, előadásokat tartott. Eközben K. Pálról olyan videók kerültek elő, melyeken jól látható, hogy a baleset legsúlyosabb sérültje órákon át kapál, létrára mászik a kertjében.  A tárgyalás előtt néhány nappal a Blikk birtokába jutott a legújabb szakértői vélemény, mely szerint K. Pál nem a baleset következtében lett sánta. „Kérem szépen, én nem azt akarom, hogy Stohl András börtönbe kerüljön, hanem azt, hogy az igazság, a kisember igazsága kiderüljön. Én soha életemben nem bicegtem, becsülettel éltem, nem hazudtam, nem bántottam senkit, csak dolgoztam”- nyilatkozta Stohl áldozata a Blikknek. A színész egy nappal a tárgyalás előtt annyit mondott: „Ha letöltendő börtönbüntetést kapok, nem azonnal visznek el bilincsben, még lesz annyi időm, hogy megtegyem a már átgondolt megfelelő lépéseket arra, hogy a családom biztonságban maradjon.”

Kedden percről-perce jelentünk a bíróságról, és videóban is tudósítunk a döntésről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top