Sztárok

Férfiak álma: bájos naiva, elegáns díva, szexi démon egyben

A nyakláncán angyalka vigyázza lépteit, pedig a gazdájának nincs is szüksége a segítségére: Zséda, azaz Zsédenyi Adrienn törékenysége csak jó álca. Keményen tud küzdeni, ha arról van szó, hogyan valósítsa meg álmait – Zellei Dóra írása.

Engedjétek meg, hogy személyes bevezetővel kezdjem! Ahányszor találkozom vele, annyiszor mondom el neki: köszönöm. Ha nincs a Rám valahol egy férfi vár, nem tudom, anno hogyan éltem volna túl első nagy szakításomat. Hiába voltam már akkor is a szavak embere, nem tudtam mondatokba önteni, mit érzek. Még úgy hittem, szerelmes vagyok, pedig a lelkem mélyén már kiábrándult és dühös voltam. És ennek a dacnak volt a himnusza Zséda első slágere. Amit én hónapokon át énekeltem a tükörképemnek – így töltődtem fel önbizalommal egész napra.

Sokan találnak meg hasonló történetekkel?

Hidd el, kevés ennél jobb érzés van! Ezért készül minden dalom lassan: az összes szónak is a helyén kell lennie, hiszen elmesélek egy történet, melynek üzenetét mindenki a saját életére vetítheti.

A honlapodon szavazni lehet a kedvenc klipre, illetve számra tőled. Nézegeted az állást?

Persze. Amikor legutóbb, a nyaralás előtt láttam, a Skorpió vezette. Most hogy áll?

Előbbit a Rám valahol egy férfi vár, utóbbit az Ajtók mögött vezeti.

Én is az Ajtók mögöttet tenném az első helyre. Sokat jelent nekem az a dal, hiszen a családon belüli erőszak elleni küzdelmet misszióként kezelem – és boldog vagyok, hogy ebben az Avonnal egymásra találtunk. Olvastam is róla sokat, hogy megértsem, miként történhet ilyen szörnyűség. Ahol tudom, szóba is hozom a dolgot, mert még mindig nem beszélünk róla eleget! Ha tudnád, hány elismert, véleményformáló fiataltól hallottam már: ugyan, mi van abban, ha így intézik el otthon az ügyeket…

Izzik a dühtől a tekinteted… Mikor találkoztál személyesen a témával?

Panelban nőttem fel, hallottam, mi folyik a szomszédban… Nem tudom, mi lett a történet vége, mert elköltöztünk, de remélem, az asszonynak sikerült új életet kezdenie. Ha ő nem is talált még rám, sokan mesélnek nekem arról, mennyit segítettem ezzel a számmal.

Egyszer azt mondtad, azért vagy szűkszavú a magánéleteddel kapcsolatban, mert rólad a dalaid beszélnek helyetted. A Motel sem könnyű téma, egy szerelmi háromszögről szól…

Őszintén: mindenki volt, van vagy lesz egyszer ilyen helyzetben – én sem vagyok kivétel. De egyébként tényleg hiszem, hogy azok, akik a zenémet szeretik, nem őrülnek meg azért, hogy ismerjék az életem minden szegletét. A szólókarrierem kezdetén olyan olcsónak éreztem volna, ha sztorizgatnom kell a titkaimról csak azért, hogy írjanak rólam – inkább énekeltem. És a közönségnek így is kellettem! Máig népszerűek a dalaim és koncertjeim anélkül, hogy eladnám magunkat – akkor miért tenném?

Férfiak álma: bájos naiva, elegáns díva, szexi démon egyben Azért valamit nagyon jól csináltok, te és a csapatod, mert mindig hallunk rólad. Még a három éve megjelent lemezeddel, a Rouge-zsal koncertezel, de te énekled a Micimackó-mozi betétdalát, és hamarosan megjelenik egy új Avon parfüm is, amely hozzád kötődik. Ráadásul egy különleges, 2012-es kalendáriumot is készítesz.

Ha arra gondolsz, hogy mindezt előre megterveztük, akkor tévedsz. Nem mondom persze, hogy véletlen, hiszen nincsenek véletlenek, bár a Micimackóra tényleg mindenféle tudatosság nélkül mondtam igent, mert ez volt az a mese, amit a fiamnak először felolvastam. A parfümre pedig büszke vagyok: ismét egy csodás illat, ami a nevemhez kötődik majd. Little Red Dress a neve, teli van szendvedéllyel. Remélem, olyan sikeres lesz, mint az előző, a True Glow, ami máig az Avon legnépszerűbb terméke Magyarországon. A naptárral pedig az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk a mindennapokhoz. Lesznek benne stílustanácsok, de mint egy jó barátnő, azt is tudni fogja, mit hol szerezz be. Az egyik favoritom az a rész, amelyben összeszedtük a kedvenc magyar helyeinket – Ahol a turnébusz mindig megáll lesz a címe.

Akkor hadd teszteljelek egy kicsit! A szülővárosom, Dunaújváros felé vettétek már az irányt?

Igen, persze, többször is. Van ott egy kiváló halászlézős hely a Duna-parton…

Bingó! A Halászcsárda a szigeten.  

Látod? Nem kamuzok. Ráadásul, hogy befejezzem a sort, készül az új lemez is, tavasszal jelenik meg.

És milyenre veszitek most a figurát? Voltál már bájos naiva, elegáns díva, szexi démon…

Épp amilyen korszakomat éltem. Igaz, a legutóbbi annyira merész lett, hogy kellett két év, mire az emberek fejében összeállt a kép. De nem bánom azt az irányt sem, sőt. Most viszont lágyabb leszek, már érzem.

Annyira harmonikusnak tűnsz. Mivel lehet egyáltalán kihozni a sodrodból, s milyen vagy akkor?

Állítólag vicces: elmélyül a haragtól a hangom. (Nevet.) Talán a butaság az, ami legjobban fel tud húzni. De ebben is fejlődöm: a férjemtől, Szabolcstól emberismeretet is tanulok. Ő profi ebben, olyan, mint egy nyomozó: csak ránéz valakire, és már kész is van a profil.

Mint a Gyilkos elmékben?

Igen, szereti is azt a sorozatot. Ráadásul nemcsak a másik veséjébe lát, de nem is titkolja a véleményét, a másik szemébe mondja az igazat.

Veled nem tesz így?

Mostanában már nincs miért – sokat fejlődtem mellette. (Nevet.) De tény, hogy voltak kemény időszakaim, amikor szükségem volt a segítségére.

Talán neki is köszönhető, hogy sohasem kerültél mélypontra? Csak hogy két aktuális ellenpontot mondjak: Amy Winehouse és Tóth Vera.

Biztosan Szabolcsnak is szerepe van benne. Persze elismerem, előttem is voltak más utak, de az éneklés pótolt mindent, még akkor is, ha rosszabb napokat éltem. Ráadásul nekem mindenért keményen meg kellett küzdenem, nem kaptam semmit ingyen vagy idő előtt. És pont ezért nem válik bennem ketté Zséda és Zsédenyi Adrienn.

De a sok munka után lazítani is kell. Hogyan kapcsolsz ki?

Egy kis wellnessezésre mindig vevő vagyok! Vagy a férjemmel kettesben elköltött vacsira, koktélozásra. És persze ott vannak a barátok is. Két barátnőmmel, akikkel még az iskolából tartom a kapcsolatot, jóban-rosszban összetartunk. De még nyaralni is barátokkal szoktunk. Egy szintén kisgyerekes párral voltunk most nyáron Velencében, egy másikkal Zalakaroson. És mindjárt itt lesz a szeptember is, ilyenkor van a fiam, Nimród, meg a férjem szülinapja és a házassági évfordulónk. Tele leszünk vendégekkel, de én ezt egyszerűen imádom!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top